avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate lorena1604

Activitate lorena1604

Buna seara,

intr-un contract de vanzare-cumparare fond de comert (care va include autorizatia de functionare farmacie si stocul de medicamente), este posibil ca pretul aferent stocului sa nu fie precizat clar in contract, mentionandu-se doar ca este prevazut la anexa 1 (anexa 1 va cuprinde stocul si valoarea lui) ?
astfel, la pretul vanzarii sa se mentioneaze doar contravaloarea autorizatiei de functionare? exista vreun dezavantaj in acest caz pentru vanzator?
va multumesc
Exact, este vorba de coproprietate; imobilul in cauza a fost dobandit prin mostenire, iar mostenitorii il doneaza in integralitate unei alte persoane.
Buna ziua,

Am o intrebare cu privire la un contract de donatie, in cazul pluralitatii de donatori; astfel, donatorii sunt in numar de 4, iar 3 dintre ei au copii la data donatiei; cel de-al patrulea nu are la data donatiei, dar i se naste un copil ulterior incheierii donatiei; ce se intampla in aceasta situatie?
precizez ca este vorba de un contract incheiat anterior intrarii in vigoare a noului cod civil (in care nu se mai regasesc dispozitiile cu privire la revocarea donatiei pentru survenienta de copil) iar data nasterii copilului este anterioara intrarii in vigoare a noului civil (Legea nr.71/2011 prevede faptul ca "prevederile art.821 din Codul civil din 1864 nu se aplica in cazul în care copilul s-a născut după intrarea în vigoare a noului Codului civil"). prin urmare, daca copilul este nascut anterior intrarii in vigoare a noului cod civil, donatia se revoca pentru survenienta de copil.
insa ce se intampla in acest caz, avand in vedere ca riscul s-a produs doar in cazul unuia dintre cei 4 donatori?

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns
Va multumesc; nu este notata interdictia de instrainare, este notata doar obligatia reintoarcerii bunului, ca sarcina; inteleg prin urmare ca eventualul tert dobanditor isi asuma acest risc, daca doreste; la fel si banca care instituie ipoteca, isi asuma riscul ca eventualul contract de ipoteca sa ramana fara obiect.
Buna ziua,

Am 2 intrebari cu privire la un contract de donatie, in care s-a prevazut intoarcerea conventionala a bunului in patrimoniul donatorului, in cazul in care donatarul predecedeaza donatorului:
- ce se intampla daca intre timp donatorul a instrainat imobilul unui tert?
- daca imobilul a fost ipotecat, ce se intampla cu ipoteca? imobilul se intoarce in patrimoniul donatorului liber de orice sarcini?

Multumesc anticipat,
r.gabi a scris:

Eu v-am aratat ca exista si ratiuni morale,desi traim intr-o societate in care imoralitatea ,de toate felurile,este considerata de unii,chiar o virtute..
Ratiunile legale va vor detaliate in incheierea de sedinta de catre judecator,cu ocazia pronuntarii asupra cererii dvs., iar una dintre acestea este pericolul social al faptei dvs,consumul de alcool,fiind cel care a generat si genereaza accidente cu victime.
Imi pare rau ca va nemultumesc ,dar acesta este adevarul.


asta ar insemna, dupa spusele Dvs., ca din "ratiuni morale", sa nu mai primeasca permisul! Niciodata, nu?
ca doar...fapta lui are un anume pericol social, nu?si...a gresit, nu merita nimic!
pai atunci, care mai e ratiunea aplicarii pedepselor? cum de s-a ajuns ca fiecare fapta sa aiba o pedeapsa corespondenta?
cred ca...va pierdeti in "ceea ce s-ar fi putut intampla"...si uitati sa aplicati sanctiunea efectiva....



@r.gabi
Multumesc, dar ma interesa o parere obiectiva, bazata pe ratiuni si argumente legale, nu pe ratiuni morale.
este moral sa dureze un proces atat de mult timp?
corect si moral este: ai gresit / sa se aplice pedeapsa, dar nu la Sf. Asteapta!

Va multumesc pentru raspunsuri.
Alcoolemia - dupa 4 ore de la "fapta" (fapta care se traduce prin implicarea intr-un accident, fara vina persoanei de care discutam, doar ca...el era baut, iar persoana care provocase accidentul, nu) - 0,5 astfel ca s-a facut o recalculare, si s-a decis ca la momentul la care a fost "prins" a avut 1,2.
accidentul soldat cu masinile avariate, de ambele parti, fara victime.
intrebarea e: care este pedeapsa care se poate aplica?
cel ce bause la volan - dar nu provocase accidentul - sta de un an si jumatate fara permis...procesul se tergiverseaza.. daca probele sunt clare, sa se aplice pedeapsa....daca de un si jumatate nu se poate da o sentinta, inseamna ca probele nu sunt concludente, si atunci....sa se dea permisul pana la pronuntare.
nu este mai corect asa?

Buna seara, daca ma puteti ajuta cu o parere referitor la urmatoarea situatie:
s-a condus sub influenta alcoolului; in urma probelor de sange s-a intocmit dosar penal si s-a dispus trimiterea in judecata.
pe perioada procesului - care se intinde de ceva vreme si probabil ca va mai dura - se poate recupera permisul de conducere pe baza certificatului de grefa?
Va multumesc!
sergiu24 a scris:

dupa acel "vaaaaiii!" , as zice, premier pt o zi, ca te aplauzi singur:D:D:D



nu...si-mi pare rau ca te-am indus in eroare cu acest "vaaaai" - initial am vrut sa scriu "geezas" da' o dadeam in altele :))
E clar ca mi-a placut in cadrul unui alt topic, cunoscut de noi :D - si l-am folosit aici, fara "drepturi de autor" :D...banuiam ca lucian nu se va supara, dar nu banuiam ca voi cauza suspiciuni :D:D