Buna seara,m-am pensionat pe baza legii pensiilor 2011 la 45 de ani ,avand 25 ani si 16 zile vechime in grupa speciala(a I-a) conform deciziei.As dori sa intreb daca in calculul pensiei se regaseste acel 50% marire de fiecare punct pt. grupa a I-a de munca (speciala),sau mi-i se vor calcula la implinirea varstei de 52 de ani, dupa legea veche de iesire la pensie?Mentionez ca am iesit la pensie in martie 20011 din minerit .Multumesc anticipat.
Buna seara.Eu sunt disponibilizat din minerit cu data de 01.04.2010 si sunt in somaj pana la data de 01.04.2011.In luna martie fac 45 de ani si am 24 ani si 7luni lucrati 100% subteran(grupa speciala).As dori sa stiu in ce fel ma afecteaza acest an de somaj tinand cont ca ies la pensie la 45 de ani?Mentionez ca eu pot iesi la pensie si pe caz de boala,fiind operat de ulcer duodenal si contactand o hepatita C de la sangele administrat in timpul operatiei .As dori un sfat:care pensie ar fii mai mare cea de boala sau cea anticipata la 45 de ani?Va multumesc si D-zeu sa va dea sanatate .Stima,Bogdan Stefan.
Buna seara,sora mea a avut un minimagazin alimentar unde era persoana fizica autorizata.Acum un an a inchis magazinul ca nu mai era rentabil(a ramas si datoare la cativa furnizori achitandu-se de ei plecand si lucrand in Franta.)Acum mi-a dat un telefon ca ia venit de platit CAS-ul pe ultimii 5 ani.Ea nu are de unde sa plateasca lucrand cu ziua pe ici pe colo(sta intr-o comuna la tara).Ce i se poate intampla daca nu plateste?Va multumesc.
Sarbatori fericite la toata lumea!!!Am si eu o intrebare daca se poate.Noua indemnizatie de somaj se aplica si la cei aflati in somaj sau numai la viitorii someri?Multumesc Dumnezeu sa-i ocroteasca pe cei amarati,ca restul se descuraca ei!!!
Buna dimineata,la mine nu se pune problema contestarii,sunt vinovat,am platit amenda.Pe 2 dec. se implinesc 90 de zile,deci MAI DAU EXAMENUL DE REDOBANDIRE SAU NU?Am intrebat 5 politisti (dintre care 3 de circulatie) si din 5 doi au spus ca voi da ex.iar trei ca nu mai e necesar sa dau examenul!!!Oare sa mai intreb pe al saselea???