avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela8

Activitate gabriela8

Contestatia in anulare se judeca tot de catre instanta de recurs.
De aceea ma si intrebam daca nu cumva aceasta va fi analizata de acelasi complet de judecata.
In cazul in care se va depune o contestatie in anulare impotriva unei hotarari pronuntata in recurs, completul de judecata care o va analiza va fi tot cel care a analizat si recursul?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția completare plangere CEDO
Da, am descarcat formularul valabil incepand cu anul 2016, si da, cerinta cu privire la "natura deciziei" am preluat-o din explicatiile modului de completare a cererii. Am crezut ca este obligatorie si precizarea naturii deciziei ... si nu stiam la ce se refera.

Multumesc.
In formularul de cerere la pct. G. "Respectarea condițiilor de admisibilitate prevăzute de articolul 35 paragraful 1 din Convenție", pentru fiecare capăt de cerere invocat, trebuie indicate printre altele si data exactă a deciziei definitive/irevocabile, instanța care a pronunțat-o și natura deciziei.

Imi spuneti va rog la ce anume se refera "natura deciziei"?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția termen depunere cerere CEDO
Multumesc.
Care este termenul maxim de depunere a cererii/plangerii la CEDO de la data cand decizia Curtii de Apel a ramas definitiva? 6 luni sau 4 luni?
Răspuns la discuția Prevederi act normativ
Eu inteleg ca la art. 100 din Legea 188/1999 sunt prevazute conditiile in care functionarii publici vor fi numiti in noile functii publice din noua organigrama in caz de reorganizare si nu se refera la redistribuirea functionarilor publici prevazuta la art. 104 din acelasi act normativ.

In cazul meu si al colegilor mei a fost vorba doar de schimbarea denumirii compartimentului.

Activitatea desfasurata in cadrul acestuia nu s-a modificat deloc, iar numarul de posturi din noul compartiment, din noua organigrama, a fost egal cu numarul de posturi din vechiul compartiment, iar categoria, clasa si gradul profesional al noilor functii a fost exact acelasi cu cel al functiilor detinute de functionari din vechiul compartiment.

Totusi, conducerea a decis sa scoata posturile la concurs iar acestea au fost ocupate de alti functionari publici care primisera decizii de eliberare din functie, si care isi desfasurau activitatea in alte compartimente.

Consider ca in conformitate cu prevederile art. 100 eu si colegii mei ar fi trebuit sa fim numiti in noile functii publice obligatoriu si nu doar daca conducerea este de acord. Mie NU mi se pare ca art. 100 ar trebui pus in aplicare doar daca are conducerea "chef" ci obligatoriu.

Dar, asa cum spuneti dvs., intentia lor a fost cu siguranta inlaturarea anumitor functionari publici din institutie.

Sincer ma asteptam ca macar justitia sa corecteze ceea ce conducerea institutiei a grestit (cu intentie sau fara), dar m-am inselat ....
Răspuns la discuția C E D O
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Gabriela
Răspuns la discuția C E D O
Unul din aspectele invocate in instanta impotriva fostului angajator a fost si cel referitor la aplicarea unor prevederi din Statutul functionarilor publici. O intrebare in acest sens am si postat aici www.avocatnet.ro/content/for... .

Sa inteleg ca indiferent de decizia judecatorilor de la Curtea de Apel, chiar daca si aceasta nu este corecta (prevederile in cauza fiind foarte clar prezentate in Legea 188/1999), eu nu mai am absolut nici o solutie pentru a indrepta situatia?

Răspuns la discuția Prevederi act normativ
A fost vorba de o reorganizare.

Imi cer scuze am fost intradevar prea evaziva in postarile anterioare!

In deciziile de eliberare din functii este mentionat art. 99, alin. 1) lit. b) care spune "autoritatea sau institutia publica isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii activitatii, prin reducerea postului ocupat de functionarul public".

Astfel, eu am considerat ca ar fi trebuit sa se tina cont obligatoriu si de prevederile art. 100 care vin in completarea art. 99, atunci cand este vorba de reorganizare.

Sincer mi se pare foarte ciudat faptul ca ei au sustinut de mai multe ori, in documentele depuse in instanta, ca au fost aplicabile doar prevederile art. 99 si nu si cele ale art. 100 (repet, a fost vorba de reorganizare) si in plus doua instante sa se pronunte in favoarea lor.

Incerc doar sa ma conving daca am eu dreptate sau nu, pentru ca indiferent de ceea ce eu cred, se pare va trebui sa respect decizia celor din instanta. :(