Am o situatie putin neclara in privinta unei case si as dori sa caut unele raspunsuri, poate cineva reuseste sa ma ajute cu un sfat.
Tatal si mama mea (amandoi pe contract) au cumparat intr-o curte comuna un apartament(casa) in suprafata de 44mp si 9.9% din bunurile comune care sunt :
-zidurile comune, podul, racordul de apa si canal, cele 3 closet-uri, trecere acoperita precum si 108/1102 parti din teren. Cei 44mp intra in cei 108mp?
Intre timp proprietarul original a vandut altcuiva o parte din bunurile comune adica cele 3 closet-uri si terenul aferent(drumurile de acces spre ele+terenul de sub ele).
Fiind in diviziune comuna, proprietarul trebuia sa le vanda doar cu semnatura tatalui si a mamei mele, dar nu au fost consultati in acest sens.
M-ar interesa in ce masura, parintii mei ar putea sa beneficieze de pe urma vanzarii celor 3 closet-uri(terenul de sub ele) desi este vandut deja. Tin sa precizez ca proprietarul original inca detine teren in curtea respectiva.
O alta nelamurire vine din a 2-a situatie in acest caz: parintii mei au construit o anexa de 25mp cu aprobarea tuturor partilor din diviziunea comuna. Terenul construit intra in cei 108mp din contract sau se ia din terenul total al curtii, constructia fiind aprobata si de ceilalti?
Sper ca s-a inteles cat de cat situatia...daca nu, revin cu detalii.
Buna ziua,
Va scriu in numele mamei mele care trebuie sa iasa la pensie doar ca nu stie exact data.
Unele informatii : 24 de ani si 4 luni de munca de grupa a2a , 11 ani de grupa a3a si 7 luni de somaj.
Este nascuta in 23-04-1957.
As aprecia un raspuns sincer si serios , va multumesc anticipat.
Va multumesc frumos , ati fost prompt si m-ati lamurit .
Ati castigat inca un vizitator pe site probabil permanent pentru ca observ ca aveti stiri interesante cel putin cele care imi vin in mail.
Echipa serioasa.
Buna ziua.
Daniel Humita ma numesc .
As dori sa aflu pentru mama mea cand poate sa iese la pensie la limita de varsta.
Este nascuta in 1957 luna aprilie ziua 23. Are lucrati 24 de ani si 4 luni in gurpa a2a de munca + 10 ani si 6 luni in grupa a3a de munca + 7 luni somaj si actualmente inca lucreaza.
Imi puteti raspunde la nelamurire?
Va multumesc anticipat.
Stima.