avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate mototolea stanel

Activitate mototolea stanel

Bună. Urmează să înființez srl în IT (consultanță) in țară, la București și să lucrez pt un client in Spania, deci sa merg și să locuiesc acolo o vreme. Asta înseamnă să închiriez sau să cumpăr cu credit o casă pe firmă acolo sa am unde locui. Activitatea o prestez on Line sau la sediul clientului. Mă interesează dacă chiria sau rata la casă se pot deduce pe firmă. Mulțumesc!
Bună ziua! Fiul meu, căsătorit, 40 ani, rezident in Spania cu soția si 2 copii minori, cu toții au domiciliul în acte in București, sector 3. Sotia a depus cerere de divorț de comun acord la Judecătoria Sector 3 in 09.2024 și instanța a dispus că tatăl se plătească pensia de întreținere retroactiv de la depunerea cererii deși au locuit și participat împreună la creșterea copiilor. Și actualmente se gospodăresc laolaltă. Ce poate face sa nu achite retroactiv pe 10 luni 1/3 din venituri avand in vedere că a contribuit deja în această perioadă?
Buna ziua! Sunt angajat In Bucuresti, ca muncitor la o firma de constructii. Din luna iunie 2022 mi s-a retinut 1/3 din salariu pentru a se trimite executorului judecatoresc in contul unei datorii mai vechi, neachitate la timp, pe care o aveam la banca. Luna aceasta m-am interesat la executor si mi s-a spus ca firma la care lucrez nu a trimis niciun ban pentru a stinge datoria mea catre banca, desi lunar firma mi-a retinut transa de bani. Cand am intrebat patronul de ce nu s-au virat bani in contul trimis de executor, mi-a raspuns ca probabil s-a gresit si s-au pus in alt cont...si ca se va rezolva curand. Dar de cateva saptamani ma duce cu vorba si banii retinuti tot nu ajung in cont la executor. Mentionez ca in situatia mea mai sunt inca cinci colegi,
Cu recunostinta va rog sa ma ajutati cu un sfat avizat ...ce pot face in aceasta situatie ?
In perioada 1.02.1986 - 1.09.1997 am lucrat ca miner, in subteran, la Mina Altan Tepe, unde mi s-a retinut lunar din salariu plata la polita de asigurare ADAS. Daca si cum mi-as putea recupera drepturile banesti, prima de asigurare, in fosta mea calitate de asigurat ADAS ?

Multumesc!
Va multumesc ! Avand in vedere ca ma aflu in strainatate, la lucru, as putea manadata pe cineva din tara sa faca aceste demersuri in numele meu ? Mentionez ca trebuie scoasa si o copie dupa decizia de pensionare, ca nu mai gasesc originalul. De asemenea e nevoie si de deschiderea unui cont in banca pe numele meu in care sa solicit varsarea pensiei. Daca trebuie cumva procura speciala si ce ar trebui sa contina aceasta...?
Buna ziua! Ma numesc Rucareanu Roman, nascut la data de 21.02.1953, pensionat in februarie 2017 la C.J.P. Dambovita, domiciliat in sat Satu Nou, com. Corbii Mari - Dambovita. De la data pensionarii si in prezent ma aflu in strainatate, la munca. Tot de atunci nu am ridicat niciodata pensia (a primit fratele meu, care sta la aceiasi adresa, doar cupoanele), care s-a intors retur la C.J.P. Db. de fiecare data. De doua luni nu au mai venit nici cupoanele, iar la posta i s-a spus fratelui meu ca eu figurez ca fiind decedat in evidentele CJP. Va rog sa-mi comunicati cum sa procedez ca sa intru in posesia cuanumului pensiilor neridicate pana acum si in continuare pensia sa-mi fie depusa in cont, pe card. Multumiri anticipate!
Am incheiat un contract pe 2 ani pt. un abonament Vodafone Stick acces Net in iunie 2017. Am trimis notificare scrisa la Vodafone si am solicitat rezilierea contractului fara plata daune pt perioada ramasa pana la finele contractului pe motiv ca netul functioneaza f. greu, fiind semnal f. slab in zona. Ei mi-au raspuns ca sunt de acord cu rezilierea dar imi imputa daune de cca 500 lei pt. lunile ramase pana la finalizarea contractului, in ciuda faptului ca eu nu mai folosesc stickul din motivele mentionate. Precizez ca abonamentul telefonic si daunele vin pe o singura factura, una si aceeasi, si daca achit doar telefonul fara daune inteleg ca mi se sisteaza telefonul pe motiv ca nu am achitat factura integral. Ce pot sa fac in aceasta situatie in care sunt presat sa platesc daune pt niste servicii (conexiune Internet) de care nu pot beneficia ?
Buna ziua. Am inchis balcoanele la apartamentul de bloc in care locuiesc in urma cu 10 ani, fara autorizatie de constructie. Acum am finalizat demersurile pentru intrarea in legalitate. Pe ce perioada voi plati impozit retroactiv? Multumesc!