avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie retur (titular lipsa de la domiciliu) cca. 22 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie retur (titular lipsa de la domiciliu) cca. 22 luni, cum intru in posesia pensiei restante

Buna ziua! Ma numesc Rucareanu Roman, nascut la data de 21.02.1953, pensionat in februarie 2017 la C.J.P. Dambovita, domiciliat in sat Satu Nou, com. Corbii Mari - Dambovita. De la data pensionarii si in prezent ma aflu in strainatate, la munca. Tot de atunci nu am ridicat niciodata pensia (a primit fratele meu, care sta la aceiasi adresa, doar cupoanele), care s-a intors retur la C.J.P. Db. de fiecare data. De doua luni nu au mai venit nici cupoanele, iar la posta i s-a spus fratelui meu ca eu figurez ca fiind decedat in evidentele CJP. Va rog sa-mi comunicati cum sa procedez ca sa intru in posesia cuanumului pensiilor neridicate pana acum si in continuare pensia sa-mi fie depusa in cont, pe card. Multumiri anticipate!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
mototolea stanel, utilizator
Cel mai recent răspuns: mototolea stanel , utilizator 11:25, 13 Decembrie 2019
Mergeti la casa de pensii si faceti dovada ca sunteti viu si nevtamat. Daca nu exista un certificat de deces pe numele dvs, puteti sa recuperati pensia. Cei de la pensii asa procedeaza daca li se intoarce pensia cuiva timp de x timp. Intai Casa de Pensii, cerere prin care faceti dovada cine sunteti, ce doriti, etc.
Va multumesc ! Avand in vedere ca ma aflu in strainatate, la lucru, as putea manadata pe cineva din tara sa faca aceste demersuri in numele meu ? Mentionez ca trebuie scoasa si o copie dupa decizia de pensionare, ca nu mai gasesc originalul. De asemenea e nevoie si de deschiderea unui cont in banca pe numele meu in care sa solicit varsarea pensiei. Daca trebuie cumva procura speciala si ce ar trebui sa contina aceasta...?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ana2006 ana2006 am o problema a fretelui.a divortat in 2007 dar era in strainatate si nu a stiut.cu un copil la mijloc el trebuia sa plateasca pensia alimentara de 75 ron nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoletadumitru nicoletadumitru Buna ziua! Am fost trecuta pe certificatul de mostenitor ca unic mostenitor pentru un bun fix in urma cu un an. Astfel am considerat noi, familia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Am renunțat la moștenire cu gândul ca partea mea să-i revină mamei, dar fratele meu este iresponsabil și profită de ea. aș vrea să rezolv problema, ce pot face? Iulia P Iulia P In urma cu aprox 3 ani, tatal meu a murit lasand in urma un cabinet stomatologic si o casa. Eu mama si fratele am ramas mostenitori. Eu am cedat partea mea ... (vezi toată discuția)