avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela nedelea

Activitate mihaela nedelea

Răspuns la discuția Repartizare dividende
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Repartizare dividende
Multumesc pentru precizari dar ar mai fi o problema. Asociatii vor sa mai pastreze o parte din profitul nerepartizat pentru eventuale investitii sau pierderi ulterioare. Este obligatoriu sa fie repartizat tot profitul din anii precedenti ?
Multumesc inca o data cu respect
Un SRL are profit nerepartizat din anii trecuti. Se pot repartiza dividende in cursul anului 2018 ? Cum se procedeaza cu plata impozitului , ce declaratie trebuie depusa si care este termenul pentru ambele daca de ex.AGA hotaraste plata dividendelor in luna august 2018 ?
Cu stima
Răspuns la discuția Pensie la limita de varsta
Perioada este aprilie 2001 - martie 2003, pentru care am inteles ca pot solicita statele de la ITM. Cat despre plata acestor contributii nu am cum sa dovedesc eu personal pentru ca firma nu mai exista si nici arhivele. De platit stiu ca s-au platit pentru ca eu eram contabilul firmei la acea vreme si stiu ca s-au trimis si declaratiile prin posta. Intrebarea este daca pot dovedi si cu alte acte ca in acea perioada eu am contribuit la fondul de pensii, potrivit prevederilor art.6 din Normele de aplicare a Legii nr.263/2010.
Cu stima
Am constatat cu mirare la primirea deciziei de pensionare ca nu mi s-au luat in calcul 2 ani de contributie la sistemul de pensii ( din cei patru lucrati cu contract de munca si inscriere in carnetul de munca la societatea respectiva) pe motiv ca nu s-au gasit declaratiile pentru acea perioada.Am aflat ca acele declaratii au fost depuse prin posta dar cum sociatatea nu mai exista si nici arhivele nu se poate dovedi ca au fost trimise. Mentionez ca societatea avea cca 30 salariati. Ce pot face in aceasta situatie ? Studiind Normele de aplicare a Legii nr.263/2010 am vazut ca la art.6 alin 1;2 si 4 este prevazut ca se pot prezenta si alte documente care sa dovedeasca plata contributiei, de pilda,carnetul de munca si ma gandesc ca exista la ITM si statele de plata . Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta problema.
Cu stima
Si eu zic la fel, dar este posibil ca Aministratia financiara sa nu poata da un raspuns clar
si sa primeasca declaratii de acest gen pentru asociatii de proprietari ?
Multumesc oricum pentru raspuns.
Buna ziua,
Intrebarea mea este : depun asociatiile de proprietari D 392 B ?
Dupa umila mea parere nu, pentru ca nu sunt persoane impozabile cf.art.127 al.(1) cod fiscal, intrucat nu desfasoara o activitate economica. Totusi am intalnit la Administratia Financiara sector 6 o persoana care a depus D 392B si anul trecut si anul acesta ,fiind primite la ghiseu . Drept pentru care am intrebat ( mai multe persoane) la respectiva administratie si ni s-a raspuns cam asa: putem depune D 392 B ca sa fim linistiti , sa citim legea si sa actionam in consecinta, deci nici da nici ba!!!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in acesta problema , pentru ca nu este mare lucru sa mai fac o declaratie, dar daca asociatiile sunt persoane neimpozabile de
ce sa o depunem? Are vre-o logica?

Multumesc anticipat pentru ajutor
Răspuns la discuția atestat administrator imobile
Am pus aceasta intrebare pentru ca nu stiam daca mai sunt si alte prevederi referitoare la acest subiect in afara de legea 230/2007, nu pentru ca nu stiu ce inseamna teritoriul Romaniei.
Am obitnut atestatul de administrator imobile in anul 2004 in baza HG 400/2003, aflata in vigoare la momentul respectiv, in atestat fiind specificat faptul ca este valabil in sectorul care l-a emis. Intrebarea mea este daca pot indeplini atributiile de administrator imobile in alt sector decat cel care l-a emis, avand in vedere faptul ca in normele metodologice de aplicare a legii 230/2007, la art.58 alin.(3) se specifica : " ..atestatul este eliberat pe o perioada nedeterminata si este valabil pe tot teritoriul Romaniei" ?

Multumesc
In situatia unei societati comerciale care nu a mai avut activitate din dec.2003 pana in prezent, a fost susupendata pe o perioada de 3 ani (termenul maxim legal), respectiv 2006-2009, ultimul bilant depus in 2005, nu a preschimbat certificatul de inmatriculare in 2008, poate fi dizolvata din oficiu de O.R.C. ? Mentionam ca administratorul este stabilit definitiv in strainatate. Daca da , ce formalitati trebuie
indeplinite de imputernicitul legal din tara.

Multumesc