avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate matlee

Activitate matlee

Problema este că angajatorul a înregistrat în Revisal un contract de muncă, fără că eu sa îl semnez, acest lucru a fost constatat și de catre ITM( au amendat contravențional societatea). In acel contract cred că era un alt salariu iar angajatorul nu doreste sa îmi vireze salariul restant, nu a motivat sub nici o forma din ce motiv, pur și simplu mi-a blocat numărul de telefon

Buna ziua,

Îmi cer iertare pentru răspunsul întârziat.
Nu am rețineri, pana la această dată angajatorul a refuzat să plătească salariul restant, mi-a blocat numărul de telefon și colaborarea s-a încheiat pe motiv că nu am dorit sa semnez contractul de muncă în ziua în care în societate se efectua un control ITM(29.05), eu lucrând în societate din.07.03.2024, fără contract semnat/ citit de mine.
Deci nu pot sta liniștită, salariul se pare că nu îl voi mai primi.

ContabilGB a scris:

Stai linistit, o sa-ti vireze salariul cand se achita lichidarea. Tu ai retineri(popriri, bani luati in plus, tichete incasate si necuvenite, concediu luat mai multe zile decat cel cuvenit,etc.)?

Plata salariului

Buna ziua,
Atunci cand se încheie colaborarea cu o societate in cat timp , cf legii, fostul angajator este obligat să plătească dreptul salarial al fostului angajat?
In data de 29.05 s a încheiat colaborarea cu societatea . Pe data de 01.06 trebuia să primesc salariul ptr perioada 01-15 mai dar angajatorul refuza sa îmi vireze banii. Am întrebat dc nu mi a fost virat dreptul cuvenit și mi-a răspuns, citez" cf legii în 30 zile se plătește lichidarea" .
Va rog sa mă ajutați și să mă îndrumați care sunt pașii de urmat ptr a îmi recupera banii, angajatorul fiind recunoscut ca rău platnic, cât am lucrat acolo mai multe persoane au venit să își ceară dreptul salarial.

Mulțumesc anticipat!
In concluzie, pentru ca punctul de lucru s a mutat nu exista nici o obligatie din partea angajatorului. Am crezut ca există o lege prin care este apărata persoana ce revine din ccc, prin care angajatorul este obligat să ii asigure un post in cadrul societății.

Cornel Vasile a scris:

Nu scrie nicaieri ca trebui sa va acorde acelasi post ... concedierea in baza art.65 C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

Aceasta era si nedumerirea mea, cel mai probabil ar putea sa imi ofere vechiul post stiind clar ca nu voi putea face naveta.
Exista posibilitatea unui șomaj?
Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Mutarea tot o desfiintare inseamna ... Nu are niciun drept sa ceara demisia ... demisia este un act unilateral , daca dna nu isi da demisia , atunci ce va face angajatorul?

Sa ințeleg ca nu am opțiuni, daca punctul de lucru s-a mutat, legal urmatorul pas al angajatorului , la terminarea ccc, va fi concedierea?

Cornel Vasile a scris:

De ce trebuie sa isi dea demisia ? Desfiintarea punctului de lucru poate duce la concedierea salariatei..

Buna ziua,
Daca inainte de ccc societatea pentru care lucram avea punctul de lucru in București apoi l a mutat in alta localitate, la terminarea ccc ce optiuni/drepturi as avea? Mulțumesc!
Buna ziua!
Intrucat nu ma pricep vin cu rugamintea la dvs sa ma lamuriti daca am dreptul sa cer plata unui stimulent de insertie suspendat in anul 2018 ptr ca nu figuram cu venituri salariale, din vina angajatorului( din ce am inteles au fost depuse declaratiile mai tarziu) . In luna iulie 2021 mi-a fost pus poprire pe venituri pe motiv ca am primit in anul 2018'lunile 06.07.08 stimulent de insertie necuvenit dar am.depus la agentia de plăți actele doveditoare realizare venituri( stagiu de cotizare de la casa de pensii) debitul a fost sters iar la sf lunii iulie am depus cerere ptr stimulentul de insertie suspendat, ptr luniile 09.10.11( luna 11 copilul implinea 3 ani) si am.fost sunata de la Agentia de plati comunicandu-mi ca nu se poate sa cer contravaloarea dupa aproape 3ani. Nu exista o perioada de prescriptie ptr astfel de cazuri? Menrionez ca mi s-a spus sa citesc legea 52/2011 dar eu nu am.gasit nimic referitor la situatia mea. Astept cu interese raspunsul dvs. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția demisie-indemnizatie copil
va multumesc pentru promptitudinea raspunsului
suma primita pentru cresterea copilului va fi calculata in functie de salariul brut sau net din ultimele 6 luni?

multumesc si ma scuzati ca va mai pun o intrebare
la un salariu brut de 947 si net 704 lucrez la firma respectiva de 2 ani si 8 luni dar intre timp au schimbat numele firmei si am fost obligati sa ne dam demisia pe 1noiembrie si s-au facut contracte pe firma noua tot de la data de 1 noiembrie.sunt insarcinata in 4 luni si as dori sa-mi spuneti daac ma afecteaza cu ceva acest schimb de nume(firma) si de ce indemnizatie as beneficiaa in cei 2 ani pentru cresterea copilului.

va multumesc foarte mult.