avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie-indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie-indemnizatie copil

la un salariu brut de 947 si net 704 lucrez la firma respectiva de 2 ani si 8 luni dar intre timp au schimbat numele firmei si am fost obligati sa ne dam demisia pe 1noiembrie si s-au facut contracte pe firma noua tot de la data de 1 noiembrie.sunt insarcinata in 4 luni si as dori sa-mi spuneti daac ma afecteaza cu ceva acest schimb de nume(firma) si de ce indemnizatie as beneficiaa in cei 2 ani pentru cresterea copilului.

va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:32, 1 Martie 2010
Da, aveti dreptul la indemnizatia aferenta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani.
va multumesc pentru promptitudinea raspunsului
suma primita pentru cresterea copilului va fi calculata in functie de salariul brut sau net din ultimele 6 luni?

multumesc si ma scuzati ca va mai pun o intrebare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. OUG 148/2005 spune:
Art. 1. -
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).

2. Este vorba de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni, premergatoare nasterii, dar nu mai putin de 600 lei (plus 200).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil outofside outofside Buna ziua, Va rog sa scuzati simplitatea intrebarii, dar voiam un raspuns dintr-o sursa cat mai sigura. Caz: - mama nu este angajata (detine o firma, dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt. cresterea copilului ginn ginn daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului nu am lucrat si nu am realizat nici un venit din nici o activitate,ci doar am incheiat un contract cu casa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt al doilea copil AlexaR AlexaR Buna ziua, sunt in concediu de crestere copil din aprilie 2009 si beneficiez de indemnizatie de crestere copil de 85% din venit. Intrebarea mea este: voi ... (vezi toată discuția)