avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa scuzati simplitatea intrebarii, dar voiam un raspuns dintr-o sursa cat mai sigura.
Caz:
- mama nu este angajata (detine o firma, dar nu este angajata la ea), este insarcinata de 2 luni
- stiu ca s-a tot schimbat legislatia, asa ca nu stiu unde sa citesc si ce sa cred (pe net am vazut ca ar trebui sa fie angajata de 12 luni pentru a primi indemnizatia, o prietena mi-a zis de 6 luni...)
Puteti sa-mi spuneti pe scurt cum stau lucrurile?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:10, 7 Septembrie 2009
In Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.148/2005 veti gasi tot ce va intereseaza cu privire la concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului. 12 luni lucrate, anterior datei de nastere a copilului, in niciun caz 6 luni cum va spus prietena.
1. Pentru indemnizatia pentru concediu de maternitate se iau, ca baza de calcul, 6 luni din ultimele 12 luni.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtina venituri impozabile, conform Codului fiscal.
3. Cititi OUG 148/2005 si OUG 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație maternitate 2017 Giorgiana_maria Giorgiana_maria Buna, sunt intr-situatie mai puțin plăcută si as dori sa stiu daca as beneficia de indemnizația de maternitate lunară in cazul următor. Am plecat acum o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com sunt angajata cu fractiune de norma, mai exact 4 ore/zi, initial pe perioada nedeterminata, ulterior pe perioada determinata. COnform ultimelor modificari ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)