avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate mihailefter

Activitate mihailefter

Răspuns la discuția Cod COR pentru Administrator SRL
am si eu urmatoarea speta. am infiintat un imm care are 2 asociati, eu si sotia, ambii fiind si administratori.
1. este posibil ca sotia mea sa-si exercite profesia de medic in cadrul societatii, fara a avea un contract de munca?
2. daca trebuie neaparat ca sotia mea sa aiba contract individual de munca, ea va avea cor de administrator sau de medic specialist. mentionez ca sotia este administrator in actul constitutiv pt a reprezenta societate la colegiul medicilor, dsp si casa de sanatate, acest lucru fiind impus de aceste institutii.


multumesc!
Răspuns la discuția Schimbare destinatie locuinta
Am fost la Primarie sa cer o copie a HCL si am avut parte de o surpriza uriasa. Nu exista de fapt o hotarare scrisa asa cum mi s-a explicat telefonic ci asa au interpretat cei de la CL art 42 din Legea 230/2007.
Cer avizul notarial al tuturor locatarilor motivand ca noi nu suntem constituiti in asociatie de locatari...practic, cred ca cei de acolo confunda comitetul executiv al asociatiei de locatari cu toate persoanele de pe scara.
Ce se poate face in acest caz? Mi se pare un abuz infiorator insa nu stiu cum sa-l gestionez.
Buna ziua!

Am obtinut de curand toate autorizatiile pentru infiintarea unui cabinet medical, urmatorul pas fiind schimbarea destinatiei din locuinta in spatiu comercial la Primaria locala.
Cabinetul este la parterul unui bloc, iar intrarea in cabinet se face pe casa scarii.
De la Primarie mi s-a comunicat ca exista o hotarare a Consiliului Local prin care la schimbarea destinatiei unei locuinte este nevoie de semnaturile notariale ale tuturor locatarilor. Cu alte cuvinte, daca unul din ei nu vrea sa semneze, nu-mi pot desfasura activitatea acolo.
Legea 230/2007 la art. 42 prevede ca, in cazul schimbarii destinatiei locuintei este necesar obtinerea in scris a acordului vecinilor direct afectati, pe orizontala si verticala, practic cei cu care am pereti comuni.
Spuneti-mi va rog, carei legi trebuie sa ma supun?
Mentionez ca nu suntem constituiti in asociatie de locatari si nu am adus modificari la structura de rezistenta initiala a locuintei.

Problema este ca Managerul ma obliga sa stau in preaviz 45 de zile, ceea ce nu este legal pt ca n-am solicitat incetarea CIM.

Multumesc mult pt amabilitate!
Multumesc pt raspuns!
Probabil ca n-am fost suficient de explicit.
Demisia de care vorbeam se refera strict la demisia din functia de medic sef, atat, eu urmand a-mi continua activitatea ca medic specialist in cadrul aceleiasi sectii.
in Feb 2016 am fost numit (fara a sustine concurs) in functia de medic sef de sectie a unui spital Judetean.
datorita multiplelor responsabilitati pe care trebuia sa le duc la indeplinire ca sef de sectie, am decis sa-mi dau demisia din aceasta functie (numai din functia de sef de sectie) depunand o cerere catre conducerea spitalului.
Managementul ma obliga sa stau 45 de zile in preaviz deoarece nu este nimeni dispus sa preia acasta functie.
In legislatie este prevazut preavizul de 45 de zile pt cei care au functie de conducere dar care solicita intreruperea contractului individual de munca, ceea ce nu este si cazul meu. Eu solicit numai demisia din functia de medic sef de sectie.
Exista vreun praviz in astfel de cazuri?
Am nevoie sa astept o confirmare a cererii de demisie din partea conducerii?

Multumesc!
Răspuns la discuția Contract de comodat
Multumesc mult!
Buna ziua!

Doresc sa stiu si eu cum trebuie sa inchei un contract de comodat sub semnatura privata intre mine si cabinetul medical al sotiei.
Eu si sotia detinem cote egale de 50% din apartament iar eu vreau sa-i cedez sotiei mele spre folosinta partea mea de apartament, acel apartament urmand a functiona ca si Cabinet Medical Individual, sotia mea fiind medic.
Comodant in aceasta situatie sunt numai eu sau suntem amandoi iar comodatarul este CMI-ul?
Ma poate deslusi cineva?

Multumesc!
Buna ziua!

Am nevoie de parerea specialistilor in urmatoarea problema.
In 2015 am renovat un apartament unde imi voi desfasura activitatea ca medic. L-am dotat si utilat conform cerintelor DSP.
La vremea renovarii apartamentului, nefiind inregistrat cu CMI, am cerut facturi unde am rugat sa se mentioneze CNP-ul, iar in fata numelui, acronimul DR, asa fiind sfatuit.
In luna Martie 2016 m-am inregistrat la Fisc ca persoana juridica, fiindu-mi eliberat CUI-ul. In Aprilie intentionez sa incep activitatea la cabinet si nu stiu daca facturile din 2015 generate de renovarea si infiintarea cabinetului, pot fi deduse.

Va multumesc!
Răspuns la discuția pensia comunitara
Va multumesc mult ptr raspuns