Am o intrebare care ma nelamureste.Permisul mi-a fost retinut acum 3 luni pentru depasire regimului legal de viteza in localitate,pe raza localitatii de domiciliu in Valcea.Permisul a fost eliberat In Cluj,unde locuiesc si acum.
De unde ridic permisul ?
Dupa cat am citit in lege permisul se trimite dupa periada de 15 zile la politia orasului care il are in grija.In grija nu il are cumva politia care l-a emis?
Pe vremuri familia mea avea foarte mult teren in localitate.Ca sa nu-i fie luat de catre comunisti,familia adecis sa doneze unele terenuri in scopuri publice.Pe actul de donatie asupra terenului de sub consiliul local si jandarmeriecum se spunea pe vremuri acestor institutii,in prezent,primarie si politie,spune ca pe frontispiciul primariei sa scrie :teren donatie din parete lui C.....S.....La inceput s-a scris acel lucru(eu gasind o poza cu stabunicul cand statea pe scarile primariei mandrindu-se probabil cu numele sau scris deasupra).In ziua de astazi nu mai scrie asa ceva,nefiind mentionat cati ani sa fie scris acel lucru.Actul de donatie devine nul datorita nerespectarii cererii?Sau mai pot obliga primaria sa scrie acele cuvinte?
Statul comunist a luat familiei mele mai multe terenuri pe care a facut ba complex comercial,ba centrul de fructe.Am acte pe o proprietate care trece prin fata,in incinta,complexului comercial se continua pe un drum public si se opreste undeva intr-un rauPot sa mai recuperez acel teren sau sa fiu macar despagubit?Multumesc anticipat.
salut.am mai multe intrebari legate de pesia alimentara.cred ca de pe la 14 ani,nu sunt sigur,nu am mai primit pensia alimentara,cuvenita prin hotarare judecatoreasca.pot sa-l dau in judecata?mai pot oare sa recuperez acel drept,eu avand varsta de 29 de ani?cum pot sa mai dau de tatal meu care nu mi-a mai paltit pensia si pe care nici macar nu l-am vazut odata in viata?
am dreptul la mostenire dupa moartea acestuia?