As dori sa stiu daca patronul este obligat sa asigure transportul angajatilor tinand cont ca nu exista mijloc de transport pana la locul de munca pe o distanta asa mare?
Si daca poate da in somaj muncitorii daca a luat acele fonduri?
Buna ziua .Sotul meu lucreaza la o firma la 16 km de oras timp de 1 an de zile.In acest timp si-a fracturat mana si a avut-o in ghips pusa la Constanta acolo unde a avut de dus marfa.La medic a spus caci a cazut acasa ca accidentul nu s-a intamplat la locul de munca pt a nu avea probleme cu patroni.Venind acasa a trebuit sa plec cu el la urgenta la Braila de unde suntem pt concediul medical caci nu mai putea conduce avand mana dreapta in ghips(mentionez ca este sofer de tir). Pana sa se intample acest accident a avut masina de serviciu iar de aproape o luna de zile de cand a revenit la munca nu mai beneficiaza de transportul firmei respective si nu are cu ce se duce.Intrebaraile mele sunt: I se poate desface contractul de munca fara acordul lui? Si daca il poate da in judecata pe patron tinand cont ca are dovada de la CT acolo unde a avut loc accidentul dar el declarand ca a cazut singur pentru a nu fi bagat patronul de frica caci isi pierde locul de munca.Si daca patronul este obligat sa asigure transportul angajatilor tinand cont ca nu exista mijloc de transport pana la locul de munca pe o distanta asa mare?Ar putea beneficia de somaj daca acest patron a luat fonduri europene pentru firma respectiva?
Sincer nu stiu din ce oras esti dar si sotul impreuna cu vreo trei colegi a luat asa numita teapa de la acest individ .Acum nu stiu daca tie ti-au venit actele inapoi .Atunci nu inteleg cum a facut abonament.Si sincer as fii interesata unde trebuie depusa plangerea penala in orice oras sau trebuie neaparat la Ramnicu Valcea?Oare se va termina cu teparii astia vreodata?
Pot spune ca sunt eleva la un colegiul national la zi si am facut 3 ani de studiu .As vrea sa stiu daca se tine cont la gasirea locului de munca in functie de diploma care o voi lua sau in functie de serviciul avut inainte?Si de cat timp voi beneficia de somaj. Tin sa mentionez ca am pe cartea de munca 5 ani si 1 luna.
Recunosc ca am avut un loc de munca inainte.Dar am fost nevoita sa ma las datorita copilului cand a intrat la clasa intai.Si in acelasi timp am inceput si eu o scoala de asistente.
Buna ziua am si eu o intrebare. Daca pot beneficia de somaj.Mentionez ca am lucrat acum 3 ani unde mi s-a desfacut contractul de munca pt absente si nu am beneficiat de somaj iar eu acum fac o scoala timp de 3 ani .Anul acesta o termin iar la sf nu vad sa ni se ofere vreo posibilitate de angajare.Intrebarea mea este pot intra in somaj pe baza diplomei sau este vreun criteriu de varsta?Si daca pot lua somaj depinde si de locul de munca avut?Ma refer daca agentia sa imi dea loc de munca pe postul avut ,inainte de a face scoala se poate?Sau se tine cont ca am facut o scoala ?
Sotul meu a fost dat in somaj la 26 aprilie2009 unde a beneficiat de o luna jumatate si pe 15 iunie 2009 a fost angajat la un vecin pe perioada nedeterminantasi a beneficiat de o suma de bani pt ca si-a gasit singur de munca.La data de 28 februarie 2010 i-a desfacut contractul de munca cu art 55 cu acordul ambelor parti.Daca nu ii desfacea contractul cu acest articol mai putea beneficia de somaj?