avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Aida Vlad

Activitate Daniela Aida Vlad

Răspuns la discuția Contul pentru educatie permanenta
Asa este , dar am specificat ca pana in feb , dată fiind această precizare și având în vedere că normele privind deschiderea, gestionarea şi accesul la contul pentru educaţie permanentă se aprobă prin hotărâre a Guvernului, hotărâre ce nu a fost încă adoptată, rezultă că beneficiul prevăzut de art. 356 din Legea educației naționale este, la acest moment, unul pur teoretic.
Răspuns la discuția aplicare salariu mediu brut
Se ia in calcul salariu mediu brut pe economie din luna februarie de , daca concediul medical este in luna februarie.
HG 23/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Hotarare nr. 23/2013 a fost Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 52 din 23 ianuarie 2013
Răspuns la discuția cifra globala de afaceri

Reprezintă volumul total al afacerilor unei firme, evaluate la prețurile pieței, respectiv încasările totale.Ea cuprinde totaliatea veniturilor din vânzarea mărfurilor și produselor, executarea lucrărilor și prestarea serviciilor într-o perioadă de timp.inseamna toate veniturile realizate din activitatea firmei (fara tva) se determină prin însumarea veniturilor provenite din activitatea de bază a întreprinderilor(VB) cu veniturile provenite din alte activități(VA): , unde:
VB-reflectă cifra de afaceri din activitatea de bază a întreprinderii și se referă la vânzarea produselor rezultate din activitatea de bază a întreprinderii; VA-reflectă cifra de afaceri cu caracter industrial sau neindustrial.
Daca sunteti inreg la reg comertului deci ati obtinut certificatul de inregistrare mergeti la Adm Financiara cu decl 070 de inreg fiscala, decl 220
Diurna legal deductibila la nivelul sumei de 32,5 lei/zi.
Angajatul va trebui sa completeze ordinul de deplasare sa puna stampila societatilor unde a fost si va trebui sa-l predea la intoarcerea din deplasare.Ordinul de deplasare serveşte ca: dispoziţie către persoana delegată să efectueze deplasarea, document pentru decontarea de către titular a cheltuielilor efectuate, document justificativ de înregistrare în contabilitate.El va trebui sa anexeze la ordinul de deplasare toate documentele justificative (bonuri, facturi cazare, bilete de transport, etc) care dovedesc cheltuieli efectuate in cursul delegatiei.
Cheltuiala cu cazarea si transportul– sunt cheltuiali integral deductibile conform codului fiscal.
In cazul in care sunteti platutoe TVA si efectuati deplasari cu trenu pentru biletele CFR se poate solicita factura pentru a putea fi dedus si TVA-ul aferent.
Răspuns la discuția inchidere firma
Conform legii contabilitatii Legea 82/1991 Actualizata
,,Art. 25. - (1) Registrele de contabilitate obligatorii şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva persoanelor prevăzute la art. 1 timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepţia statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) se pot stabili, în mod justificat, prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, registrele de contabilitate şi documentele justificative care se păstrează timp de 5 ani.
Răspuns la discuția Contul pentru educatie permanenta
Buna ziua!
Pana in acest moment nu au fost elaborate, aprobate si publicate in Monitorul Oficial Normele privind deschiderea, gestionarea şi accesul la contul pentru educaţie permanentă,
rezultă că beneficiul prevăzut de art. 356 din Legea educației naționale este, la acest moment, unul pur teoretic.
Asa ca asteptam elaborarea si aprobarea prin hotărâre a Guvernului a acestor norme ca sa putem pune in aplicare o LEGE DEJA IN VIGOARE.
Răspuns la discuția Raportari financiare 30.06.2012
Buna ziua!
Raportările contabile pentru Semestrul 1 din 2012 se depun până în data de 16.08.2012. Depunerea raportărilor contabile se poate face în unul din următoarele moduri:

- în format electronic, transmitere sub semnătură electronică;

- listate pe hârtie, cu datele salvate pe suport magnetic, cu depunere direct la registratura ANAF;

- trimitere cu poşta pe suport hârtie şi cu date salvate pe suport magnetic.ralistate pe hârtie, cu datele salvate pe suport magnetic, cu depunere direct la registratura ANAF;

- ele vor fi insotite de balanta , copie CUI, raportul si adresa de inaintare
Model de adresa de inaintare il atasez la documente utile.
Discuție gradinita
Buna ziua!
Am o nelamurire cu privire la impartirea grupelor la gradinita. Daca copilul a implinit 5 ani in 20 august 2011, ince grupa este inscris la gradinita si daca poate fi obligat sa fie inscris direct la grupa pregatitoare (nu a mai fost la gradinita) si sa-nceapa primul an de scoala in 2012.
Răspuns la discuția contabilitate fast-food
Ca documente nu treb sa-ti lipseasca:
-nota de receptie materii prime si materiale
-fise de magazie pt.materiile prime si materiale
-retetare
-raport de productie
-bonuri de consum
-nota de receptie marfuri
-raport zilnic de gestiune
ti-as putea trimite monografie contab la o adr de mail? este mai mult de scris