avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate Andrea Nagy

Activitate Andrea Nagy

Răspuns la discuția demisie art 55.lit.b
Da,exista.Si personal cunosc mai multe pesoane care au beneficiat asa de somaj.Deasemenea si cei care au terminat clasa a 12a pot beneficia de somaj.Trebuie doar contactat un inspector resurse umane.
Răspuns la discuția demisie art 55.lit.b
Buna seara!Permiteti-mi sa va contrazic!Daca un angajat isi incheie contractul cu 55b poate sa beneficieze de somaj daca in termen de maxim1 an(si in ultimii 2 ani are lucrat in CM minim 1 an)de la data desfacerii contractului isi plateste pe baza unui atestat de taximerie sau a unui certificat de producator cotizatiile catre stat,luna urmatoare poate intra in somaj!Cu stima,Andrea Nagy
Sunt divortat iar fetita a ramas sub tutela mamei.In hartiile de la tribunal ea,fosta sotie, si-a declarat adresa din buletin care e la 30 de km de oras(o comuna).Desi am drept de vizita,nu stiu de unde sa imi iau copila.Din acest motiv eu trebuie sa caut copila la scoala(unde de ieri s-a depus o hartie de catre fosta sotie sa mi se interzica vizitele pe motiv ca ii disturb linistea fetitei si starea ei sufleteasca) chit ca sta in chirie aici in oras impreuna cu fetita si cu prietenul ei.Este obligata sa lase un nr de contact sau o adresa unde poate fi contactata???Mai mult toate cadourile,mai putin banii,pe care i-am dat fetitei luni de 1 martie mi le-a trimis inapoi printr-o ruda desi erau rechizite si jucarii la care fetita chiar s-a bucurat!!!Poate ca parinte tutelar sa ii interzica copilei sa beneficieze de aceste cadouri?Mai ales ca fata are 6 ani si va imaginati ce e in sufletul ei!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Sa ma adresez Autoritatii Tutelare?Sau ce sa fac?
Va multumim pt raspunsurile dumneavoastra!!!
Va dura aproximativ 1 saptamana.
Daca cel care trebuie sa plateasca pensia alimentara nu are loc de munca,dupa cate luni de la neplata acesteia risca sa fie dat in judecata?
Avem nevoie si de un avocat sau un formular tipizat?In cat timp se solutioneaza un astfel de caz?Va multumesc anticipat!
Buna seara!As dori sa va intreb in speranta ca ne puteti ajuta,ce solutie avem in urmatorul caz: In urma cu 2 ani prietenul meu a divortat si copilul rezultat din acea casnicie a ramas la mama acesteia.Prietenului meu i s-a stabilit a pensie alimentara de 125 lei ,care ulterior la solicitarea fostei sotii pe cale judecatoreasca,s-a majorat la 150 lei desi el nu are nici un loc de munca.Ii platim lunar aceasta pensie alimentara doar a de cate ori acesta isi cere fata sa o ia la el (s-a stabilit tot a 2a sambata de la 10-18 si 2 saptamani in vacante),fosta sotie refuza sa dea fata.Singura data cand a lasat-o a fost cu 2 saptamani inainte de inceperea anului scolar.Luni,fiind 1 martie am fost la scoala fetei pt a-i duce martisoare,flori si niste cadouri(rechizite,jucarii si ceva bani).Avem poze facute la scoala in care ea chiar se bucura de prezenta noastra.Azi am fost informati de catre invatatoarea fetiei(este in clasa 1) ca s-a depus la scoala de catre fosta sotie o hartie prin care se interzice vizitarea fetitei de catre tatal ei si a bunicii acesteia(mama tatalui).Va rog sa ne dati un sfat deoarece nu stim nici macar incatro s-o apucam: protectia copilului,tribunal???Va multumim anticipat!Andrea Nagy