avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate rendec

Activitate rendec

Buna ziua,
Am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare de cuius, el are 4 copii si o sotie supravietuitoare, 3 copii renunta si unul din fii devine mostenitor la 3/4 din mostenire si sotia la 1/4, in 1984 moare si sotia si mostenitori sunt cei 4 copii. In 1991 fac cerere de retrocedare doar doi dintre fii care renuntase in 1968 la mostenire. Intrebare: titlu de proprietate se poate anula la cererea mostenitorilor fiului acceptant, chiar daca nu au facut cerere de retrocedare?
Certificatul de mostenitor din 1968 a fost depus la primarie in 2005.
Daca ar exista o revocare a renuntarii ar fi foarte usor de gasit in arhiva. Dar este vorba doar despre inselatorie...renuntarea s a facut la București, succesiunea s a dezbatut la Drăgășani, Valcea...
A fost doar...o "omitere " in nume propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, chiar daca ati avut grija de mama...in fata legii sora are drept egal la mostenire cu dvs.!
Este trist...dar, asa cum a spus si dl avocat...cotele sunt egale!
Buna ziua, am nevoie si eu de o lamurire: in 1968 decedeaza tatal lui I, N, E si V, mama lor traia...I,N, E si V se duc la notar in București sa dea declaratii de renuntare la mostenire...toti...Mama ii face imputernicire lui N sa o reprezinte la succesiune, N se duce la un notar in Dragasani, Valcea...prezinta declaratiile de renuntare ale fratilor lui...pe a lui nu...si devine mostenitorul talalui cu 3/4 si mama cu 1/4...
Recent I. a decedat, eu sunt mostenitorul sau am gasit actul prin care N renunta si el la mostenire, mai pot cere anularea certificatului de mostenitor cu dovezi ca a inselat si a folosit dupa bunul plac declarațiile lui I, V si E?
Falsul si uzul de fals fiind foarte usor de demonstrat!
Buna ziua, care sunt masurile legale pe care un consumator le are in cazul in care vanzatorul a depasit termenul de înlocuire al un bun, stipulat de legislația în vigoare.
Buna ziua,
Astazi mi a fost comunicata o hotarare judecatoreasca nesemnata, in continut se gasesc o serie de erori si sunt foarte multe greseli gramaticale. Ce valoare are o astfel de hotarare???
Buna ziua,
Experții evalueaza imobilele la pretul pietei sau dupa gridul notarilor publici, actualizat?
Daca expertul topo, a prezentat instantei 3 variante de partaj, raportul de expertiza , care stabileste valoarea terenurilor ce sunt supuse expertizei nu trebuie sa fie facut pe toate cele trei variante? Expertul nu a prezentat decat o varianta instantei. Ce se poate face in acest caz???
Discuție Anexa 24
Buna ziua, am și eu o întrebare, vreau sa dezbat succesiunea după bunica mea care a locuit în alt județ, in anii 2005 și 2006 am împuternicit pe bunica mea sa vândă 2 terenuri, terenurile au fost vândute și scoase din registrul agricol. Am fost la primărie să solicit anexa 24, la primărie îmi spune că nu mi pot elibera anexa 24 că nu am cintractele de vânzare cumpărare după terenuri, Contractele nu le am găsit....nici nu știu la ce notariat au fost încheiate.... pământul a fost scos din rol, clar, după ce contractele au fost duse la primărie....ce pot face in acest caz????
Buna ziua, am și eu o întrebare, beau sa dezbat succesiunea după bunica mea care a locuit în alt județ, in anii 2005 și 2006 am împuternicit pe bunica mea sa vândă 2 terenuri, terenurile au fost vândute și scoase din registrul agricol. Am fost la primărie să solicit anexa 24, la primărie îmi spune că nu mi pot elibera anexa 24 că nu am cintractele de vânzare cumpărare după terenuri, Contractele nu le am găsit....nici nu știu la ce notariat au fost încheiate.... pământul a fost scos din rol, clar, după ce contractele au fost duse la primărie....ce pot face in acest caz????