avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate coser

Activitate coser

Buna ziua tuturor,
Am obținut prin instanță un apartament într-un bloc construit în 1969. Se menționează coordonatele apartamentului, istoricul respectiv, contractul inițial de cumpărare, fără sa se menționeze nimic despre terenul atribuit apartamentului,. Încerc sa-l înscriu la cadastru. Iata răspunsul primit:: " lipsa act juridic valabil încheiat pentru terenul aferent apartamentului și regimul juridic al acestuia". În contractul inițial de cumpărare se menționează : "terenul atribuit în acest scop în folosință veșnica" fără alte detalii. Pentru Cadastru nu este suficient.
În atestată fiscala, la rubrica teren apare :TOTAL TEREN : 9 M.P. OCUPAT : 9 M.P. TEREN LIBER : 9 M.P. , Categorie teren : Teren Folosinta.
Suntem într-un impas :
- OCLPP care ar fi puțul sa ne furnizeze mai multe detalii, nu mai exista.
- platim ipozitul respectiv la cota parte de teren, aparent fără o baza juridica.
Cum putem debloca situația ? Mulțumesc pentru sfat .
Răspuns la discuția donatie si mostenitor rezervatar
Multumesc pentru tot si în special pentru traducere!
Răspuns la discuția donatie si mostenitor rezervatar
Multumesc pentru raspuns, în termeni de neprfesionist: la data decesului masa succesorala devenise zero ?, întucât decedatul donase întreaga avere în intentia de-si dezmosteni copilul. Copilul unic mai are în acest un recurs posibil?
O persoana hotareste sa-si dezmosteneasca copilul unic, doneaza întreaga avere unei terte persoane. Dupa decesul sau survenit 2 ani mai târziu, copilul mai poate sa revendice ceva? Multumiri
Multumesc pentru raspuns, la ridicarea copiei nu am avut posibilitatea sa semnez de primire si nu mi s-a eliberat nici o dovada de predare. Cum va trebui sa procedez, sa cer în scris aceasta dovada, cui s-o adresez, sa insist la biroul de elibereare respectiv sa-mi mentioneze data pe copia legalizata ? exista o obligatie administrativa în acest sens ?
Buna ziua tuturor,
O decizie nu a fost comunicata dupa ce a fost redactata. Asteptând acesta comunicare, totusi dupa un timp, m-am adresat la arhiva tribunalului si, aflând ca a fost redactata si necomunicata, am solicitat o copie conforma cu originalul. Dupa o saptamâna de asteptare am obtinut acesta copie dar acesta nu poarta data eliberarii. Exista o obligatie de a data o astfel de copie ?
Care este termenul pentru o contestatie eventuala ?
Multumesc.
Discuție Succesiune

Buna ziua tuturor,

V-as ruga sa ma sfatuiti în urmatoarea situatie :

Prima etapa :
profitând de dispozitiile legii 18/1991 si bazându-ma pe un certificat de mostenitor legat universal în favoarea mamei mele, am solicitat o parcela de teren agricol ce-mi revenea conform gradului de rudenie. Am fost pus în termen de acceptare a succesiunii conform legii 18, desi trecusera 20 de ani de la decesul proprietarului initial si am obtinut titlul de proprietate respectiv, anul 2003.

Etapa 2 :
Un alt mostenitor a revendicat totalitatea averii defunctului si a obtinut câstig de cauza invocând faptul ca subsemnatul n-as fi acceptat succesiunea în termen. În anul 2005 acesta obtine câstig prin sentinta definitiva.

Azi ma aflu în posesia unei parcele de teren fiind în acelasi timp eliminat de la totalitatea mostenirii.
Întrebare : va trebui sa cedez parcela de teren agricol, cu alte cuvinte sa fiu total desmostenit ?

Multumiri !
Buna ziua,
În întâmpinarea sa, partea adversa pretinde ca prevederile legii18/1991 de repunere în termen se alica exclusiv terenului agricol, or, masa succesorala cuprinde, în afara de acest teren, locuri la cimitir si o casa în mediu urban. Drepturile mele succesorale cuprind si aceste elemente?
Multumiri
Buna ziua,
În întâmpinarea sa, partea adversa pretinde ca prevederile legii18/1991 de repunere în termen se alica exclusiv fondului funciar, or, masa succesorala cuprinde, în afara de terenul agricol si o casa în mediu urban. Drepturile mele succesorale cuprind si aceasta casa?
Multumesc f mult. M'am trezit cam târziu, nu credeti ca mi se va reprosa acest lucru? exista termen de prescriptie?