Prima etapa :
profitând de dispozitiile legii 18/1991 si bazându-ma pe un certificat de mostenitor legat universal în favoarea mamei mele, am solicitat o parcela de teren agricol ce-mi revenea conform gradului de rudenie. Am fost pus în termen de acceptare a succesiunii conform legii 18, desi trecusera 20 de ani de la decesul proprietarului initial si am obtinut titlul de proprietate respectiv, anul 2003.
Etapa 2 :
Un alt mostenitor a revendicat totalitatea averii defunctului si a obtinut câstig de cauza invocând faptul ca subsemnatul n-as fi acceptat succesiunea în termen. În anul 2005 acesta obtine câstig prin sentinta definitiva.
Azi ma aflu în posesia unei parcele de teren fiind în acelasi timp eliminat de la totalitatea mostenirii.
Întrebare : va trebui sa cedez parcela de teren agricol, cu alte cuvinte sa fiu total desmostenit ?
Daca sentinta este definitiva ptr. ca nu ati acceptat succesiunea in termenul legal de optiune succesorala ati pierdut definitiv,nu v-a dezmostenit nimeni,dvs. nu ati fost sufcient de diligent cu drepturile dvs.succesorale.