avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate cusmanm

Activitate cusmanm

salut,

vreau sa vand masina. Am vorbit cu viitorul proprietar si imi cere sa-l mai las cateva luni sa si-o inmatriculeze...

I-am spus ca facem contract de vanzare cumparare si eu intentionez sa o scot de la plata impozit, cat de repede...iar cand si-o inmatriculeaza el, e problema lui.

e corect?! pot sa o scot de la plata impozit fara vreun act doveditor ca el a inmatriculat-o?

multumesc
Răspuns la discuția Contract de comodat auto
cartea de identitate, in cazul contractului de comodat, va ramane la proprietar (adica eu)?
Buna seara,
am si eu doua intrebari, intrucat sunt in situatia de a analiza posibilitatea incheierii unui contract de comodat, pt masina mea...
1) prin contractul de comodat, pe langa cheltuielile de intretinere (piese de schimb, reparatii, etc.), comodatarul va suporta si costul asigurarii, rovignetei si a impozitului anual???
2) se poate incheia pe termen nedeterminat? Daca DA, atunci cum si cand voi putea scoate masina de pe numele meu, de la Finante/Primarie?!

Va multumesc pentru raspuns!
Marius
Cel caruia i-am lasat masina sa o foloseasca nu va nega ca el a fost la volan...
Eu pot pati ceva pentru ca "am instrainat autovehiculul" ? Din cate stiu, acum trebuie declarat la Politie, numele celui care foloseste autovehicolul, DOAR la cererea autoritatilor/Politiei...sau NU ???
Persoana care a fost la volan poate confirma acest fapt - ca el a condus autoturismul la data producerii accidentului. El foloseste masina de cca 1 an si jumatate, insa nu am reusit sa facem actul de vanzare/cumparare pana acum :-(
In urma accidentului (cu un mijloc de transport in comun - autobuz) au rezultat avarierea usoara a autovehucului - inregistrat pe numele meu si ... autobuzul nu a fost zgariat usor lateral.
Buna ziua,

am nevoie de un raspuns avizat....
Am imprumutat / instrainat autoturismul uniu prieten acum cca 3 luni, urmand sa perfectam actele de vanzare cumparare luna acesta. In acest interval de timp el a avut un accident si am fost cautat de Politie acasa (nu m-au gasit...) spunand ceva de fuga de la locul accidentului. Intrebarea mea este: LA CE RISCURI SUNT EXPUS EU ? tinand cont ca nu am condus masina, desi este inca inregistrata pe numele meu

Va multumesc
Răspuns la discuția Pagubit
Auto a fost achizitionat personal, nu de catre firma.
O alta intrebare: eu pana acum nu am dat nici o declaratie, desi am primit deja citatie. Nu ar fi trebuit sau ar trebui sa merg la politie impreuna cu martorii si sa fie si firma de intermedieri chemata ???

multumesc
sper ca nu am gresit forum-ul, daca DA, scuze...

un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este "valabil", daca nu este incheiat la notar sau avocat ??? Persoana X mai are sanse sa isi recupereze banii ?

mersi
#-o
Răspuns la discuția Pagubit
...deci ei isi pot continua linistiti ... "activitatile" si mai pot pagubi si alte persoane (daca le mai pica in plasa) ?! Corect ????
Discuție Pagubit
Am fost/sunt pagubit de o firma de intermedieri auto. Cunoscand de cca 3 ani persoana respectiva, am avut incredere in a-i achita 8000 RON, contravaloarea serviciilor si taxa de prima inmatriculare - in valoare de 7450 RON - pentru a-mi inmatricula o masina second hand. Pentru suma de bani pe care i-am dat-o, nu am primit chitanta....am doar martori ca i-am dat banii (in noiembrie 2009). Eu deja m-am adresat unui avocat, i-am actionat in instanta si am primit deja citatie pentru data de 16 Iunie 2010.
INTREBARE: ma pot adresa, in momentul de fata, OPC ? si daca DA, ce s-ar intampla cu aceasta firma. Vor mai avea ocazia sa "pagubeasca" si alte persoane sau nu ?