avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate gia1983

Activitate gia1983

multumesc foarte mult.
am si eu o intrebare.in urma cu ceva timp tatal meu a murit,noi nu am vrea sa mai facem taxa de mostenire ca atata timp cat mama traieste nu-i vad rostul.dar mai nou mama are o nedumerire,deoarece unul din fratii mei are un imprumut la o banca si nu a mai platit rata de foarte mult timp.intrebarea e urmatoare.e posibil ca banca sa vina si la a terta persoana adica,cum e mama si sa o forteze oarecum ca partea care ii cuvine din mostenirea tatalui sa o dea pentrui imprumut.nu stiu daca m-am exprimat foarte clar.el pana acum nu avea nimik pe numele lui si nu stiu cum banca l-ar fi tras la raspundere,dar acum cred ca e si el mostenitor si daca il depisteaza banca poate sa se lege in vreun fel de casa mamei?
va multumesc mult pentru sfat.
Răspuns la discuția am vb cu un avocat.
tocmai asta nu poate face tatal copilui o procura sa pot iesi cu el ca ,eu cred ca isi imagineaza ca vreau sa ma bag in relatia lui actuala sau e convins ca daca eu ajung acolo legile spaniole sau mult mai drastice sin in favoare copilului si a mamei si cred ca ii e un pic teama.nu stiu ce e in mintea lui pentru ca nu mai pot lșua legatura cu el de 3 luni.si cu vizitarea lui sa ii vada copilul nu sunt de rea credinta cu e nu as fi de acord akum cel putin cand e inca mic cu faptul sa il ia la e in vacante.pentru ca eu nu am certitudinea ca mi l-ar mai aduce inapoi.eu as pleca in spania sa-i pot oferi copilului meu un trai mai bun si el daca ar fi fost un pic inteligent ar fi profitat de asta si mi-ar fi dat imputernicirea stiind ca suntem cam in aceeasi zona si isi poate vedea copilul mult mai des.nu am vrut sa se ajunga la asta dar nu am incotro.sper sa pot rezolva ceva bun in favoare copilului meu.sunt constienta ca e un proces de durata,dar asta e mai bine akum decat mai tarziu.
bun,dar noi nu am fost casatoriti,dar coplilul are numele tatalui pentru ca la starea civila din spania,a zis ca asa e lege in romania daca este recunoscut de tata sa aiba acelasi nume.cand am venit in rom pentru certificatul copilului aici am aflat ca puteam sa-l trec pe numele meu si la tata sa apara tata cu numele lui.akum eu vreau sa cer incredintarea copilului pe baza aestei incredintari prin care eu inteleg unic tutelar nu pot face schimbarea numelui fara acordul tatalui?si cum pot publica eu in monitorul oficial?exista vreo cerere care se trimite unde?de unde aflu eu ca se aproba in monitor?
va multumesc pentru sfat.ar fi trebuit ca legile sa fie mai stricte si mai mult sper sprijinul mamelor pentru ca ele se chinuie cel mai mult cu un copil.e dureros ce se intampla dar ce sa facem asta e legislatia.
si la ce varsta poate decide copilul schimbarea de nume?si daca tatal de un an si 3 luni cat are copilul l-a vazut de 3 ori si pe plan financiar nu m-a ajutata mai deloc ,unde sunt obligatiile lui?si-a refacut viata si de 3 luni de zile nu mai stiu nimik de el,cand il sunam sau ii trimiteam sms imi raspundea actuala iubita si el mi-a spus clar akum ceva vreme ca nu il mai intereseaza nimik de noi si daca vreodata o sa aiba bani o sa-i dea copilului daca nu el ca sa nu ma pot folosi eu de bani o sa-i dea copilului la 18ani un card cu bani?ce ma face sa cred ca e asa?eu nu neg faptul ca tr sa aiba o legatura cu copilul dar daca eu vreau sa-i schimb numele de familie si el nu doreste si copilul nu are discernamant de mom,ce tr sa fac?
m-am interesat si am vazut ca ii pot schimba numele pe cale administrativa dar cu acordul tatalui.eu ma refeream caimplicit prin incredintarea copilului de catre instanta nu as mai avea nevoie de declaratia tatalui pentru ca initial eu am fi unic tutore nu?
Răspuns la discuția va rog ajutati-ma!
am vb chiar azi cu un avocat,si mi-a zis ca desi solicit incredintarea in instanta eu tot nu am toate drepturile legale asupra copilului si e o procedura de durata.nu asta ar fi proble ma durata procesului ci faptul ca nu rezolv mai nimik decat ca imi este incredintat legal,dar daca vreau sa calatoresc cu el oriunde nu neaparat in spania tot am nevoie de imputernicire de la taica-su.si in caz de obtin custodia copilului ii pot shimba numele de familie.noi nu am fost casatoriti dar copilul poarta numele tatalui.
in urma incredintarii copilului mie de catre lege ii pot schimba numele de familie desi copilul are numele tatalui dar eu sunt necasatorita.adia eu am un nume si copilul numele tatalui.ii pot schimba numele in urma procesului de incredintare?