avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate danieldinica

Activitate danieldinica

Răspuns la discuția branºare gaze la bloc
PENTRU YNOCENTTA
Când vorbiţi despre acordul titularului reţelei vă referiţi la distribuitorul de gaz? (CONGAZ) .În acest caz nu cred că se pune problema ACORDULUI dat de CONGAZ ci pur şi simplu despre aprobarea cererii de racordare care cred că se va produce oricum pentru că este afacerea lor.
Referitor la acordul Asoc. de Propr. acesta se produce prin acordul tuturor membrilor sau doar a Preş. şi a Administratorului ? Caz în care , dacă nu există o reglementare decizia poate fi discreţionară şi nejustificată!
Bună ziua tuturor!
Locuiesc la bloc la et.4/4 şi intenţionez să mă debranşez de la reţeaua comună de termoficare RADET în favoarea centralei termice pe gaz (conducta de gaz este chiar la intrarea în bloc). Am luat legătura cu vecinii mei care nici nu au vrut să audă de aşa ceva pe motiv că poate sări blocul in aer din cauza scurgerilor de gaz :slap:(dat fiind acest raţionament, le-am sugerat să nu mai iasă din casă deoarece pot muri nu de o explozie a blocului ci loviţi de vreo maşină :happy:).
Lovindu-mă de acest refuz am luat legătura cu o cunoştinţă care mi-a sugerat să fac lucrarea singur de la parter până la etajul 4 devenind astfel titularul coloanei.
Ceea ce nu ştiu este dacă mă pot debranşa uşor de la RADET şi dacă , pentru a introduce conducta de gaz pe casa scărilor îmi trebuie aprobarea As.de Propr. sau acordul tuturor vecinilor mei ! Cam cât credeţi că mă poate costa ?
Vă mulţumesc !
Bună seara tuturor !
Aş dori să vă supun atenţiei următoarea chestiune :
Locuiesc într-un bloc la etajul 4 din 4. Întrucât ţevile de agent termic au ruginit şi s-au înfundat am luat iniţiativa de a de a înlocui aceste ţevi de la subsol până la etajul 4 inclusiv. Însă ne-am lovit de refuzul unuia dintre vecinii mei iar prin urmare tot tronsonul nu poate schimba ţevile. Putem schimba fără acest proprietar însă eficienţa este maximă atunci când sunt schimbate integral. Deoarece locuiesc la etajul 4 iar ţevile înfundate mă afectează serios, m-am gândit, la sugestia unui instalator, să mă racordez direct din subsol ocolindu-i pe toţi cei de sub mine, spărgând planşeul în colţ pe casa scării până la etajul 4. În acest sens aş dori să ştiu cât este de legal ceea ce vreau să fac , sau dacă există vreo modalitate legală de a-mi rezolva problema !
Vă mulţumesc anticipat !
Răspuns la discuția împuternicire
este cu sotia in strainatate iar procura nu poate fi numai pentru semnarea acordului ci si pentru semnarea actului in fata notarului.Acordul se semneaza intr-un tabel pentru a asigura firma de vointa noastra, iar in fata notarului se semneaza actul autentic.(probabil de cedare prin v-c a unui procent din spatiul comun.
Discuție împuternicire
Mă confrunt cu următoarea problemă:
Locatarii blocului în care locuiesc, s-au hotărât să accepte construirea unei mansarde de către o firmă ,contra unor facilităţi pe care deja cred că le cunoaşteţi. În acest sens, mai întâi, toţi proprietarii trebuie să se înscrie într-un tabel şi să semneze cum că sunt de acord. Problema este că pe scara mea există un apartament al cărui proprietar este plecat în Italia la muncă iar în apartament locuieşte fiul său cu soţia. Am înţeles că pentru a putea fiul său să accepte mansardarea în numele tatălui său (sau al părinţilor) , este necasară o împuternicire notarială trimisă din Italia pe baza căreia să semneze actele necesare fiul său. Întrebarea mea este care este scopul pentru care se eliberează această procură (mă refer la conţinutul procurii).
Vă mulţumesc !
Sora mea deţine două imobile proprietate personală şi are un copil dintr-o căsătorie anterioară. Din această căsătorie anterioară a dobândit şi imobilele .Acum câţiva ani s-a căsătorit şi a mai făcut un copil cu actualul său soţ, soţ care este la a doua căsătorie ,iar din prima căsătorie i-au rezultat doi copii. Sora mea doreşte ca aceste două imobile ale ei să rămână exclusiv celor doi copii minori ai ei , fără a exista pretenţii la moştenire asupra imobilelor din partea celorlalţi doi copii ai soţului din prima căsătorie.
Are soţul ei , şi implicit copiii acestuia din prima căsătorie , drept asupra unor imobile dobândite de sora mea înaintea căsătoriei ?
Ce act juridic credeţi că ar proteja aceste interese ?
Vă mulţumesc !