avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate madalinaoprea

Activitate madalinaoprea

Discuție PROBLEME ENEL
Buna ziua,
am o problema si sper sa primesc un raspuns din partea dvs:
acum 2 saptamani un apartament a fost debransat de la furnizarea energiei electrice. In urma reclamatiilor facute de proprietar cei de la ENEL s-au deplasat la fata locului, si au constatat, ca in urma cu 2 ani cand s-a facut bransarea inregului imobil (bloc) din greseala au inversat bornele a doua apartamente, astfel apartamentului meu ii era atribuit contorul ce inregistra consumul vecinului si invers. ENEL a pretins ca timp de 2 ani, eu am platit consumul vecinului iar vecinul consumul meu. Problema este, ca acum cei de la ENEL imi factureaza montare/demontare contor impreuna cu o regularizare de aproximativ 4000 lei.
Mentionez faptul ca nu am semnat nici un document de efectuare a transferului sau orice alt document, eu platind la zi, consumul inregistrat de contorul pentru care am semnat si contractul cu cei de la ENEL. Verbal mi se comunica faptul ca cei de la ENEL nu inteleg de ce eu sunt revoltat in conditiile in care este consumul meu si nu inteleg de ce eu nu vreau sa platesc. Nu doresc sa platesc ceva ce nu stiu ca este corect, nu stiu cat era indexul vecinului in 2010, precum si faptul ca mi-am facut anumite calcule de-a lungul perioadei, iar costurile mi se cer la alta cota de TVA, la alt curs valutar, la acte costuri de accize, etc.
Totodata nu sunt de acord sa platesc gresala altora in conditiile in care eu am fost de buna credinta si nici nu am de unde sa stiu daca suma este corect calculata (lasand la o parte TVA-ul si accizele mai mari).
Ce actiune ma sfatuiti sa fac impotriva celor de la ENEL?
In ultima perioada am tot discutat cu, colegi de ai nostri vizavi de plata contributiilor catre sanatate- CNAS -5,5%. Se pare ca foarte putini achita aceste contributii.

Voi le achitati?

Este indicat sa le achitam pana la sfarsitul anului pentru a fi scutiti de plata penalitatilor de intarziere?
Potrivit modificarilor din Codul Fiscal ce vor intra in vigoare din octombrie 2011, Firmele care vor plati datoriile catre stat pana la sfarsitul anului nu vor achita penalitati. Sa intelegem ca aceste prevederi se aplica si avocatilor? mai exact un avocat ce nu a achitat pentru ultimii 5 ani CASS, poate achita fara penalitati aceste datorii?

da...insa pe mine ma intereseaza sa pot oferi clienitilor servicii de stabilire a sediului la avocat. Exista situatii in care aceasta varianta este cea mai indicata pentru o societate.... insa se pare ca cineva s-a gandit sa ne mai diminueze din atributii.
A reusit cineva sa inregistreze in scop de TVA o societate ce are sediul social la cabinet de avocat, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului MFP nr. 1984/2011?

Mai exact: mi s-a refuzat inregistrarea in scop de TVA a unei societati nou infiintate pe motiv ca firma isi are sediul la Cab. de avocat, chiar daca in rest erau indeplinite criteriile privind punctajul si bonitatea asociatilor/administratorilor.

Solutii??

Buna ziua,
Stie cineva daca un cabinet de avocatura care este neplatitor de TVA si emite o factura unei firme din Europa trebuie sa se inregistreze in prealabil in registrul operatorilor intracomunitari?

Poate cineva sa ma lamureasca daca un partid politic care primeste subventii de la Stat, intra sau nu sub incidenta lg. 554/2004 -Lg contenciosului administrativ- adica face sau nu parte din autoritatile sau institutiile publice enumerate de art. 2 din lg. 554.
Actele care emana de la acesta sunt acte administrative?
Răspuns la discuția Un ONG este o autoritate publica?
acesta a fost si rationamentul meu...insa nu si al instantei. Mai exact instanta a stabilit ca este vorba de un act administrativ prin delegatie deoarece emana de la o persoana juridica de drept privat asimilata unei autoritati publice in conditiile in care ONG-ului i se aloca fonduri din bugetul de stat.
Poate cineva sa ma lamureasca daca o organizatie a minoritatilor nationale ce functioneaza in baza OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii si care primeste fonduri si subventii de la Stat, intra sau nu sub incidenta lg. 554/2004 -Lg contenciosului administrativ- adica face sau nu parte din autoritatile sau institutiile publice enumerate de art. 2 din lg. 554. Precizez ca respectiva organizatie nu are un statut de utilitate publica.
O persoana a incheiat angajata la o societate a completat impreuna cu toti ceilalti salariati o asigurare in caz de accident :"Asigurarea ta in caz de accident". La o luna de la data la care a intrat in vigoare asigurarea, persoana in cauza a suferit un infarct chiar in timpul in care isi desfasura activitatea in cadrul atributiilor de servici si a decedat.
Raspunsul celor de la asigurari a fost acela ca mostenitorii nu pot primi despagubirile conform contractului de asigurare deoarece acea asigurare acopera numai evenimente consecinta a unui accident, iar decesul persoanei asigurate datorita infarctului a survenit ca urmare a unei boli.
La clauzele de excludere din contract nu apare nicaieri faptul ca nu se vor acorda despagubiri ca urmare a decesului prin infarct., iar cu o luna inaintea decesului persoana in cauza a si efectuat un control amanuntit in urma caruia a reiesit ca este sanatos, fara probleme la inima.
Intrebarea mea ar fi deci urmatorea : infarctul este considerat boala sau un accident.