avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate mirelasob

Activitate mirelasob

Multumesc mult! Cele scrise de dvs imi sunt de mare ajutor, dar ma interesa daca pot beneficia de somaj in cazul specificat mai sus (contributie de la 2 firme diferite)
Buna ziua!
Am fost angajata in anul 2010 . In anul 2011 am fost mutata pe o alta functie la o alta firma a aceluiasi paton. In momentul de fata sunt pasibila spre disponibilizare.
Am dreptul la somaj?
Cu multumiri,:vishenka:
Răspuns la discuția Autorizatie de constructie
Stimate Domn,
Relatarea mea de mai sus este incompleta si un pic eronata.
Problema sta in felul urmator:
Am proiectul, a fost facut dosarul de catre un proiectant, am obtinut autorizatia de constructie valabila 2 ani, dupa acesti 2 ani am mai prelungit inca 2 ani.
Cand m-am dus sa fac iarasi prelungire mi s-a spus ca trebuie sa obtin o noua autorizatie deoarece inca o prelungire numai este posibila.
Ce trebuie sa fac ? Pe unde trebuie sa mai unblu si ce acte imi sunt necesare?
....Sau pe baza certificatului de urbanism si a tuturor avizelor(mediu, electricitate etc) deja existente pot face o noua autorizatie?
Cu stima,
Buna ziua!
Detin un teren de 1250 mp in Ilfov pe care vreau sa imi construciesc o casa.
Am proiectul casei......care sunt pasii urmatori? Unde trebuie sa ma duc sa iau aceasta autorizatie. Inafara de biroul de urbanism din comuna trebuie sa mai ma duc undeva ?
Care sunt actele necesare dosarului ?
La o casa cu suprafata de 120 mp structura din beton, caramida, fier armat... care sunt taxele percepute obtinerii autorizatiei?
Cu stima si respect,
Elena:)

Răspuns la discuția fals in acte si uz de fals!
Va multumesc pt raspusul promt ..dar acesta nu ma multumeste!
Daca ati putea fi un pic mai concisa si amanuntita ar fi perfect recunoscatoare!
O zi buna!
Buna ziua!
In anul 2009 pe perioada mai 2009-ianuarie 2010am lucrat la o societate comerciala cu un asa zis contract de colaborare ( eu nestiind ca acesta este nul).
La plecarea din firma am aflat cu stupoare, ca acestia mi-au facut contract de munca cu o semnatura falsa si l-au inregistrat la itm.
Nu mi-au facut contract de munca la angajare deoarece ma aflam in somaj iar ei au zis ca daca firma nu merge ( afacere nou infiintata) sa nu ma lase pe drumuri fara somaj si fara salariu.
Contabilul dintr-o eroare( asa mi-au zis ei) mi-au inregistrat un contract individual de munca pe o perioada determinata adica : 01.05.2010 pana la 30.08.2010 iar cand si-au dat seama de eroare mi-au facut decizie de incetare a cm eu contunuand sa lucrez la ei pana in ianuarie 2010 tot pe baza contractului de colaborare.
In luna martie 2010 primesc de la fortele de munca citatie in care mi se cerea sa inapoiez suma de 3080 ron(somajul; meu).
Luand legatura cu firma la care am lucrat acestia au negat ca as avea vreun contract inregistrat.
Am fost la itm, am depus plangere, si mi s-a dat copie dupa cim si decizie.
Urmatoarea oprire a fost la fortele de munca unde am ratata ca nu este semnatura mea pe contract; acestia mi-au facut un act prin care eu sunt obligata timp de 2 ani sa inapoiez suma sub forma unor rate lunare (100 ron/luna)
Ultima oprire a fost la politie unde am depus plangere.
Am dat declaratii, mi s-a luat proba de scris etc.
Se vede cu ochiul liber ca semnatura nu este a mea.
Intrebarile mele sunt:
-ce trebuie sa fac in continuare
-cum ii pot da in judecata incercand sa imi recuperez prejudiciul
- nu pot deschide civil deoarece penalul il tine pe loc
- cum se procedeaza in astfel de cazuri si care credeti ca va fi rezultatul
Cu stima si respect, Mirela!
Răspuns la discuția accident cu vatamare corporala
:)Multumesc incaodata pt raspunsul dvs.
In urma discutiei avute cu organul abilitat care se acupa de dosarul nostru am constatat urmatoarele :-
-masuratorile s-au facut in deradere, iar cand am intrebat cati metri de balize a spulberat fetita cu bmw-ul pana sa intre pe constrasens sa ne spulbere pe noi a schimbat vorba
- dupa 8 zile de la accident politia nu are actele bmw-ului (talon , asigurare etc) acest lucru tragandu-ma in spate neputand sa scot anexa 2 pt a ma putea duce cu masina la firma constatatoare(astra).
Ca raspuns am primit urmatorul :" nu a avut actele in masina in seara accidentului, noi i-am facut citatie sa vina sa le aduca !" Este inuman si strigator la cer ceea ce se intampla in sistemul romanesc.
Am dat declaratie si m-a intrebat daca doresc sa merg pe penal. Raspunsul meu a fost afirmativ ; am fost la IML, am facut constatarea dar acum urmeaza asa astept ca spitalul elias, cel la care am fost dusa de catre salvare in seara accidentului sa trimita fisa medicala catre acestia .
Din cate am inteles de la comisarul care se ocupa de caz procesul penal va fi pt vatamare corporala din culpa iar eu sunt reprezentata ca parte civila. am cerut daune ( medicale si cumpararea unui alt auto ) 4500 euro. pt ce imi trebuie avocat din mom ce politia va intenta cazul penal iar eu voi merge pe civil ? parca ati spus ca pe civil ma pot reprezenmta singura.
poate am inteles eu gresit ..va rog sa ma l;amuriti....iar la cele relatate mai sus sa ma sfatuiti ce pot face ca sa fie in favoarea mea.
cu stima si respect, Mirela!
Răspuns la discuția accident cu vatamare corporala
Va multumesc nespus pt raspunsul prompt.
In cazul de fata, luand in calcul ca nu voi ajunge la nici o intelegere amiabila cu vinovatul, procesul deschis cat va dura ? Este nevoie sa angajez un reprezentant legal(avocat)?
In cazul in care voi avea castig de cauza care va fi "pedeapsa" vinovatului ?
Intelegerea amiabila intre parti se va face la de fata cu un organ politienesc ?
Ce intelegeti dvs prin suma decenta (despagubire )?
Acum o saptamana am suferit un grav accident de circulatie, din care , multumita domnului, am scapat decat cu vanati, o mana in gips si o fractura la picior. Sotul meu a avut nevoie de copci la ploapa si nu au lipsit vanataile.
O domisoara posesoara uni bmw a intrat pe contrasens acrosandu-ne brutal.
Inafara faptului ca masina mea este distrusa total(matiz) si trebuie sa rezolv cumva cu asigratorul, as vrea sa stiu ce procedura trebuie sa indeplinesc pt a o putea da pe duduita in judecata pentru vatamare corporala.
Cum se procedeaza ? Ce criterii trebuie sa indeplinesc ? Ce prevede procedura in cazul mai sus mentionat?
V-as fi profund recunoascatoare daca mi-ati raspunde solicitarii!
Răspuns la discuția SUNT DISPERATA....
:)Va multumesc anticipat pt raspunsuri!