avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SUNT DISPERATA....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SUNT DISPERATA....

Anul trecut fosta firma unde am lucrat m-au bagat in somaj. La 2 luni dupa ce eram in somaj ....am gasit de munca la un hotel ....am stat de proba 1 saptamana dupa care am renuntat. Nu am lucrat nicaieri in perioada somajului . Anul acesta primesc scrisoare de la fortele de munca cum ca trebuie sa inapoiez suna luata pe somaj ..deoarece am lucrat cu contract de munca la firma hotelului respectiv , contract inregistrat pe 3 luni si incheiat pe baza unei decizii. Am ramas muta ....eu nu am vazut nici un contract , nu am semnat nici un contract , nu am dat nici o declaratie de incetare pe baza careia sa se faca decizia...nu am facut nimic! Pur si implu m-am dus acolo ..mi-au cerut copie dupa Ci si dupa diplome si atat. Luand legatura cu contabilul hotelului si intrebandu-l ce s-a intamplat, mi-a spus ca a inregistrat din greseala contractul pe numele meu ( sub o semnatura falsa) iar cand a bagat de seama greseala a facut decizia( deasemenea cu semnatura falsa).
Acum umblu inebunita prin oras si nu stiu ce sa fac ...cum pot dovedi nevinovatia mea ..sau cum pot anula contractul inregistrat la ITM pe numele meu????
Cel mai recent răspuns: mirelasob , utilizator 01:21, 14 Martie 2010
in cazul dv. solicitati o copie dupa actele depuse de firma la ITM si formulati o plingre penala pentru savirsirea infractiunii de fals.
Situatia este destul de incurcata, si nu vad rezolvare altfel decat in instanta sau la parchet/politie.

Daca va intelegeti totusi cu cei de la hotel, cel mai simplu ar fi daca ei si-ar repara cumva gresala, si ar "anula" toate actele facute. Insa asta presupune ca ei sa recunoasca faptul ca au facut o greseala, si sa depuna eforturi sa o corecteze, si sa fie dispusi sa faca asta platind si eventuale amenzi ITM.
Cel mai probabil ca nu vor vrea sa faca asta, insa eu va sfatuiesc sa incercati si sa le explicati in ce mod va afecteaza direct greseala lor, si ca daca nu o "rezolva" de bunavoie, veti merge la parchet/politie cu plangere pentru fals.

Este adevarat, s-a savarsit aici o infractiune, si puteti face plangere, asta insa dureaza ...
Mai puteti si sa dati in judecata hotelul pentru "constatarea nulitatii contractului de munca", adica fara sa faceti plangere penala.
:)Va multumesc anticipat pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor fara acordul angajatului Andrada Voicu Andrada Voicu Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata. Acest contract a fost inregistrat la ITM in data de 20 iulie 2009 cu incepere din 1 ... (vezi toată discuția)