aceasta lucrare a fost executata fara a ne oferi nicio garantie. cred ca nici firma de constructii nu are. deci nu avem garantie, nu a existat receptie si nici proces verbal desi i-am adus la cunostinta doamnei administrator ca lucrarea nu este bine facuta. deci, in concluzie noi locatarii afectati vrem sa ne repare casele. se poate face ceva?
am si eu o intrebare...
in urma cu un an de zile doamna de la asociatia de proprietari s-a hotarat impreuna cu vecinul ei sa efectueze o lucrare de izolatie pe acoperisul blocului. a contactat telefonic locatarii de la etajul 4 sa ii ducem o anumita suma de bani necesara pentru reparatie. noi ne-am conformat. a venit vecinul, a facut ce a facut pe bloc si la prima ploaie ne-a nenorocit. de atunci i-am spus de nenumarate ori doamnei de la asociatie si omului care a efectuat izolatia sa faca ceva ca ne ploua. dupa un an am reusit sa ne recuperam banii dar am ramas cu casele distruse. ma intereseaza daca putem actiona, pe cale legale, intr-un anumit mod pentru a ne repara casele distruse de ploaie.
lucrez de fapt lucram la o companie de stat care in ultimul timp a intrat in insolventa si a facut 2 valuri de disponibilizari. de saptamana trecuta sunt in preaviz 15 zile, dupa aceea contractul de munca imi va inceta.
poate cineva sa ma sfatuiasca ce am de facut? sa intru intr-un concediu medical inainte sa mi se termine preavizul. sunt un om disperat, unic intretinator de familie, bolnav......si fara casa. stie cineva vreo solutie. va rog sa-mi raspundeti!
am o firma de transporturi, dar nu am avut activitate. taxa forfetara a fost in 2009 si eu nu am stiut ca trebuie sa suspend activitatea. masina nu este pe firma, dar spun cei de la fisc ca au trecut datoria pe persoana fizica.
am si eu o intrebare.
am datorie la fisc o anumita suma din impozitul forfetar. cei de la anaf m-au chemat si mi-au spus ca imi pun sechestru pe masina. am mers la un lichidator judiciar si am bagat firma in insolventa, dar cei de la fisc mi-au trimis un proces-verbal de sechestru asigurator si alte doua notificari pentru cardul de salariu si un cont de la un credit ipotecar.
cum as putea rezolva situatia? stie cineva?
va scriu continuarea: " cumparatorul intra de fapt si de drept in stapanirea imobilului din momentul autentificarii prezentului inscris................................ Eu vanzatorul, declar ca imobilul nu este grevat de sarcini si servituti dupa cum rezulta din certificatul de sarcini nr. Y, eliberat de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru perioada X si pana in prezent, vanzatoarea ramanand totodata raspunzatoare de orice evictiune partiala sau totala conform art.1337 Cod Civil.....................
Eu, vanzatorul, declar ca nu exista litigii la instantele judecatoresti cu privire la titlul asupra imobilului pe care il instrainez.......................
Eu, Y, am cumparat de la X, imobilul descris mai sus la pretul Z, suma pe care am achitat-o integral vanzatorului......................
exact asa este cu acele puncte.tatal meu este casatorit si mama nu a semnat.
va multumesc
in actul de vanzare cumparare scrie:
" Pretul vanzarii-cumpararii este de X lei RON, suma pe care am primit-o integral de la cumparator.........................................."
nu mai pot face nimic?