Dupa o discutie in contradictoriu cu fosta sotie, cu care sunt actualmente in partaj, ea a sarit sa ma zgarie pe fata si sa ma loveasca, iar pe mine "m-a pagubit" de un dos de palma,care "i-a dat borsul". Imediat a chemat Ambulanta si Politia. Eu am platit o amenda de 200 lei pentru tulburarea linistii publice (desi ea a iesit pe casa scarii si a urlat, alertand vecinii), iar ea si-a scos a doua zi un certificat medico-legal din care rezulta ca ar avea nevoie de 3-4 zile de ingrijiri medicale. Am platit amenda, dar ea a deschis dosar penal, acuzandu-ma de lovire si alte violente, conform art. 180 C.P. Am fost chemat azi sa dau declaratie la sectia de Politie, unde mi s-a spus ca amandoi avem partea noastra de vina. Avand in vedere ca, fiind nevoit sa merg zilnic la serviciu dimineata, pentru a pregati inchiderea de luna, n-am avut posibilitatea sa ma duc si eu sa-mi scot certificat medico-legal, care sa-mi ateste zgarieturile si falca umflata, la ce ma pot astepta in continuare? :sorry::((
P.S. : Dupa 4 zile (vineri), am reusit sa-mi iau si eu o zi de concediu si mi-am scos si eu certificat medico-legal, din care rezulta ca am avut nevoie de 1-2 zile de ingrijiri medicale pentru tratarea loviturilor (zgarieturile de unghii cica n-ar fi necesitat ingrijiri). Am depus si eu plangere la sectia de Politie si ak. astept sa vad ce se mai intampla...
Cum as putea proceda si cat m-ar costa sa-i retrag fostei sotii numele meu de familie? Cu toate ca in cererea de divort ea ceruse sa revina la fostul ei nume, la prima (si ultima infatisare) s-a razgandit, iar eu, ca fraierul, am fost de acord sa-mi pastreze numele...#-o
Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ca vrea si partaj. Din cate stiu, totul se calculeaza jumate-jumate. Ea sustine ca atunci cand ne-am casatorit, ea avea apartament (cu o camera) si eu nu, ca ea (lucrand in SIDEX) avea salariul mai mare decat mine (care pana acum 3 ani, am fost ziarist, cu un salariu de 4,5 mil.) si ca i s-ar cuveni mai mult. Nu tine cont de faptul ca pentru a ne muta de la o camera la doua au contribuit parintii mei si tot ei m-au ajutat sa iau si o masina, care s-a dus cand am trecut de la 2 la 3 camere, unde stam acum, impreuna cu fiul nostru, student, in varsta de 21 de ani. Partea frumoasa este ca dupa divort (acum 2 saptamani) am castigat o masina Skoda Fabia la un concurs... La asta stiu sigur ca n-are niciun drept. Dar la apartament ce drepturi are, cand ea sustine ca ea a facut C.A.R. sa punem centrala, sa ia masina de spalat si ca n-am niciun drept nici la combina frigorifica pe care a castigat-o ea in timpul casatoriei, la un concurs... CUM SE PROCEDEAZA ? Trebuie neaparat sa-mi iau si eu un avocat si conteaza de care este "mai tare in clanta"??? :stunned:
Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ca vrea si partaj. Din cate stiu, totul se calculeaza jumate-jumate. Ea sustine ca atunci cand ne-am casatorit, ea avea apartament (cu o camera) si eu nu, ca ea (lucrand in SIDEX) avea salariul mai mare decat mine (care pana acum 3 ani, am fost ziarist, cu un salariu de 4,5 mil.) si ca i s-ar cuveni mai mult. Nu tine cont de faptul ca pentru a ne muta de la o camera la doua au contribuit parintii mei si tot ei m-au ajutat sa iau si o masina, care s-a dus cand am trecut de la 2 la 3 camere, unde stam acum, impreuna cu fiul nostru, student, in varsta de 21 de ani. Partea frumoasa este ca dupa divort (acum 2 saptamani) am castigat o masina Skoda Fabia la un concurs... La asta stiu sigur ca n-are niciun drept. Dar la apartament ce drepturi are, cand ea sustine ca ea a facut C.A.R. sa punem centrala, sa ia masina de spalat si ca n-am niciun drept nici la combina frigorifica pe care a castigat-o ea in timpul casatoriei, la un concurs... CUM SE PROCEDEAZA ? rebuie neaparat sa-mi iau si eu un avocat si conteaza de care este "mai tare in clanta"??? :stunned:
Imi poate spune cineva cum decurge si cam cat costa in ziua de azi un partaj? #-o
Si hotararea cand se emite? Sentinta dupa infatisare a fost "in pronuntare" !!
Si eu ce sa mai inteleg? :sorry:
Cand devine irevocabila hotararea si cum poate face reclamanta sa renunte? Altcineva mi-a raspuns ca "divortul prin acordul partilor este irevocabil si nu mai trece niciun termen"...
Daca, pe 9 martie a fost prima ( si ultima infatisare) cu divort consimtit de ambele parti, mai exista vreo posibilitate de revenire (pe 11 martie a aparut pe portalul justitiei ca deja s-a dat O.K.-ul)?