avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate aheo

Activitate aheo

Va rog frumos, imi raspunde si mie cineva?
Va rog frumos, imi raspunde si mie cineva?
Buna ziua. Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: In data de 3 noiembrie 2012 mi-a incetat CIM in urma unei disponibilizari colective. In CCM era prevazut ca, in cazul disponiblizarii colective din motive neimputabile salariatului, acesta are dreptul la plata unor salarii compensatorii. La data de 3 noiembrie 2012 mi se inmaneaza decizia de incetare a CIM, in care se mentioneaza printre altele ca, pana pe data de 20 noiembrie 2012, mi se va vira in contul de salarii suma corespunzatoare salariilor compensatorii prevazute in CCM. Intrucat societatea nu a respectat acea data, si in urma deselor amanari, in data de 3 decembrie 2012 am depus cerere de chemare in judecata a debitoarei, pentru plata sumelor restante. Am primit termen de judecata data de 6 martrie 2013. In data de 15 ianuarie 2012 mi s-au virat in contul de salarii 20 % din sumele restante. La data de 6 martie 2013 s-a judecat cauza si s-a solutionat prin acceptarea actiunii si obligarea debitoarei la plata sumelor restante plus dobanzile aferente. In intampinarea depusa de societatea debitoare la dosar, aceasta recunoaste suma restanta. Mentionez ca la data de 17 martie 2013 hotararea judecatoreasca era la verificat, corectat si semnat, deci inca nu am primit-o. In alta ordine de idei, in data de 12 martie 2013, AGA societatii debitoare hotaraste demararea procedurii de lichidare voluntara, numeste un administrator unic si pe data de 14 martie 2013 publica anuntul intr-un cotidian de larga circulatie si inregistreaza cererea la registrul comertului. In data de 17 martie 2013, societatea depune la tribunal cerere de suspendare a tuturor proceselor aflate in desfasurare( suntem 107 fosti salariati in aceiasi situatie). In conditiile date, inteleg ca hotararea judecatoreasca ce urmeaza sa-mi vina nu mai poate produce efecte executorii si ca singura cale prin care imi pot recupra restantele salariale o reprezinta masa credala. Va intreb:
1. daca exista o alta cale prin care pot sa-mi recuperez restantele salariale si care ar fi aceasta,
2. daca mai multi creditori pot depune cerere de intrarea societatii in insolventa si daca aceasta poate fi luata in considerare( asta ne sugereaza sa facem fostul jurist al societatii debitoare, care sustine ca vrea sa ne ajute ),
3. daca, in cazul in care societatea intra in insolventa, hotararile judecatoresti pot fi executate,
4. daca, in cazul continuarii procesului de lichidare, trebuie sa depun individual la tribunal declaratie de creanta si care ar fi taxa de timbru in aceasta situatie; deasemeni, termenul limita de 20 de zile la ce data face referire, la data publicarii hotararii judecatoresti de lichidare in MO, sau de la data publicarii anuntului in ziar?
5. daca mai exista si alte cai de solutionare, in cazul in care nu-mi pot recupera drepturile salariale restante la masa credala
6. Daca toti cei in situatia descrisa mai sus ne putem constitui intr-o forma de organizare si sa fim reprezentati la masa credala de un avocat, intrucat imi e greu sa cred ca de unii singuri vom avea vreo sansa, avand in vedere ca societatea debitoare mai are ca si creditori si alte societati de calibru.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti fiindca sunt disperat. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
De acord(trebuia sa iasa la pensie de drept, asa cum ziceti dumneavoastra). Unchiul meu a fost pensionat pe caz de boala, in urma intoxicatiei cu mercur( boala profesionala) si indiferenta lui a facut sa nu se intereseze daca si cand are dreptul la pensionarea de drept. Credea ca cineva acolo sus il iubeste si il va chema sa-l pensioneze de drept. Nu s-a intamplat asa si a mers in 2011 sa-si faca dosar de pensie de drept. A constatat atunci ca nu beneficiaza de niciun avantaj pentru anii lucrati in grupa a doua de munca. A aflat despre aceasta lege 263/2010 si vrea sa stie daca i se poate recalcula pensia tinand cont de anii lucrati in grupa a II-a. Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca ar avea dreptul sa i se recunoasca anii lucrati in grupa a doua de munca si sa i se recalculeze pensia. Va multumesc.
De fapt as dori sa stiu daca unchiului meu, iesit la pensie la 65 ani, in octombrie 2011, la limita de varsta, avand un stagiu de cotizare de 41 de ani si 6 luni, din care 14 ani si 7 luni in grupa a II-a de munca, poate beneficia de prevederile legii 263/2010 articolul 169. Va multumesc.
Buna ziua. As dori sa stiu daca cei care au iesit la pensie de drept in anii 2011-2012 si au fost incadrati in grupa a I-a, respectiv a-II-a de munca, au dreptul la majorarea pensiei cu 50% (pentru grupa a I-a) respectiv 25%( pentru grupa a II-a) Va multumesc.
Nu stiu ce as putea cere in instanta. Cred ca mai cuminte ar fi sa refinantez creditul la alta banca. Totusi, as dori sa aflu mai multe pareri. Banuiesc ca mai sunt persoane care se afla in situatia mea.
Buna ziua. Ma adresez dumneavoastra tot in legatura cu alinierea contractului de credit la prevederile OUG 50/2010, dupa ce in prealabil am citit toate cele 5 pagini cu postari.In anul 2006 am achizitionat un autoturism prin credit auto de la partenerul producatorului national de autoturisme. La acea vreme, dobanda era variabila in procent de 8,9%. In aproape 6 luni aceasta dobanda a ajuns la 16%. In contractul de credit, la capitolul dobanda variabila se specifica urmatoarele:"Pe parcursul utilizarii si rambursarii creditului, banca poate indexa procentul de dobanda, in functie de costurile resurselor sale..." La calcului dobanzii se prezinta formula: D=S*P*NRZ/360, unde P=procentul de dobanda".
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul aplicarii OUG50/2010, procentul de dobanda ar trebui sa fie de forma: ROBOR+marja fixa. In cazul meu, cum pot afla marja fixa? Ar trebui sa negociez cu banca aceasta marja fixa? Probabil ca banca imi va propune un aditional in care aceasta marja va fi egala cu diferenta dintre actualul procent de dobanda si ROBOR. Acest lucru este inacceptabil pentru mine, intrucat ROBOR se afla acum la un minim, urmand ca pe viitor odata cu cresterea lui sa-mi creasca si mie dobanda. Ce e de facut? Din cate observ din comunicatul de pe site-ul respectivei banci, aceasta vrea sa transforme creditele cu dobanda variabila in credite cu dobanda fixa, ceea ce conform precizarilor ANPC nu prea ar fi legal. Va multumesc!
Răspuns la discuția Stergere cont
Nu cred ca era hackerul( buna gluma :D). Totusi, administratorul are portita legala ca sa nu-mi stearga contul? Eu am vreo portita legala prin care sa-l oblig sa-mi stearga contul? Va multumesc.
Răspuns la discuția Stergere cont
Intr-adevar, mi-am dat acceptul cu privire la termenii si conditiile acelui forum, insa, in tot acel regulament nu este nimic prevazut vis-a-vis de situatia in care un user doreste sa-si stearga definitiv contul. Setarile respectivului forum nu includ optiunea de stergere a contului. Dealtfel intr-unul din punctele din regulament scrie ca "- nu suntem raspunzatori de pierderea unor informatii confindentiale in cazul spagerii acestui site de catre hackeri". In conditiile astea cred ca sunt indreptatit sa cer stergerea contului si a datelor personale atat timp cat nu mai doresc sa fiu membru al acelui forum. Va multumesc.