Vreau sa platesc aceste contributii pt conv civila( eu fiind platitorul de venit) si nu stiu unde si in ce cont, beneficiar+cf beneficiar?
Oare nu ar trebui sa se modifice si decl 102? Problema este ca pana acum nu s-a schimbat si eu sunt in mare dilema pt ca plec din tara 2 saptamani...
Multumesc, da asa o sa fac, dar in decl 100 o sa-l trec la " alte venituri" pt ca a optat pt 16%, si o sa-l decl in 205 in iunie. Asa au spus cei de la fisc, iar pe randul de conventii doar cei cu 10%. Oricum alea de la fiscde la sectorul 6 nu au vrut sa primeasca cu alte venituri, si am trimis-o cu posta, de data asta ma duc sa vedem ce zice... se contrazic intre ele..
multumesc, deci o sa am mandate si retin doar 16% si declar la alte venituri pentru ca nu sunt salarii, la conventii se declara in 12.616 daca se retine 10%, iar cu optiunea de 16% se declara la alte venituri 20.690. Mai retin sananatea pt mandate si conventii?
situatia este foarte ciudata si neclara. Pana acum avema pt administrator si on de serviciu conventie si retineam 16% si sanatate si nu am avut nici o problema la fisc timp de 2 ani( sectorul 6), iar pt presedinte, cenzor si vice aveam mandata si retineram la fel. Acum am primit o adresa de la fisc cum ca daca am declarat venituri din salarii trebuie sa platesc tot cas, pensie, somaj... ceea ce pt o asociata sunt costuri suplimentare amri mai ales ca se lucreaza max 3 ore pe sapt.In concluzie nu stiu ce sa fac:
- mentin conventia cu optiune 16% si nu mai retin sanatate pt adminstr. si om serviciu? ( asa zice fiscul..) si declar in decl 100 la alte venituri si 205 pana in iunie anul urmator
- ce fact cu mandatele, trebuie sa le retin toate contributiile?? Chiar nu stiu cum sa fac?? Conventie civila pentru asta e trasa de par, nu-i asa??
As vrea sa stiu ceva clar si mai ales legal...