avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate stavageo

Activitate stavageo

Răspuns la discuția probleme cu un credit neplatit
Buna ziua,
O problema asemanatoare am intampinat si noi.Daca timp de 3 ani de la ultima plata efectuata la credit nu primiti nici o notificare de la banca/firma de recuperare atunci datoria se prescrie.Noi am primit o scrisoare chiar cu cateva zile inainte de a se implini 3 ani :( si nu am mai putut face nimic.
Din cate stiu si firma de recuperare adauga penalizari.
Sper ca v-am fost de ajutor,cat de cat :).
O seara buna!
Da,asigurarea era facuta la creditul respectiv.
Din pacate nu mai avem contractul si asigurarea :( dar stim de la coplatitor ca exista asigurare de viata.
Am solicitat la banca certificatul de asigurare si vom stii sigur atunci dar ma interesa daca se dezpagubeste in cazul in care exista un coplatitor la credit :(.Nu mi se pare normal sa obligi pe cineva sa preia un credit,poate chiar nu isi permite sa il achite :(
Buna ziua,
Socrul meu detinea un credit si avdecedat anul trecut.Soacra mea este coplatitorul creditului (a semnat ca si coplatitor pe contractul de credit).Intrebarea este,daca are asigurare de viata,firma de asigurari despagubeste creditul sau datoria este preluata de coplatitor?Am fost la banca sa ducem certificatul de deces si sa ne spuna ce avem de facut dar fara succes.
Va multumesc,
Răspuns la discuția Stimulentul de insertie
Inca o intrebare,sunt obligata sa ma intorc la acelasi loc de munca sau pot incepe activitatea si la un alt angajator?
Multumesc frumos,
Daca tatal nu efectueaza luna obligatorie de concediu de crestere a copilului, poate afecta in vreun fel plata stimulentului de insertie solicitat de mama(cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani al copilului)?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legat de stimulentul de insertie.Pentru a beneficia de acesta trebuie sa revin la serviciu cu 60 de zile inainte de implinirea copilului a varstei de 2 ani?Se poate ca pe contractul de munca sa ai doar 2 ore?
Multumesc frumos,
Da,certificatul de deces a fost dus la banca.Am fost la o sucursala langa locuinta nu la cea unde a fost acordat creditul.Au scanat documentele si le-au trimis prin mail colegilor de la unitatea respectiva.Ne-au spus sa revenim intr-o saptamana dar fara succes.A trecut un an de la deces si nu am primit nici un raspuns.Soacra mea achita creditul in continuare.
Probabil vom ajunge sa favem reclamatie.
Multumesc!
Chiar daca exista in contractul de credit un coplatitor?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua,
Socrul meu a decedat anul anul trecut in luna februarie.Era titularul unui credit iar soacra mea era coplatitor.Am fost la banca sa ne interesam daca in cazul acesta(exista coplatitor),firma de asigurari dezpaguneste dar fara succes.Ni s-a spus ca asteapta raspuns sau chiar sa nu mai platim.Ne puteti ajuta cu un raspuns?Exista posibilitatea ca firma de asigurari sa despagubeasca (avea asigurare de viata) sau datoria este preluata de coplatitor.Soacra mea are un venit mic si nu mai poate sa plateasca creditul la care era coplatitor.
Va multumesc frumos,
O zi frumoasa!
Va multumesc foarte mult pentru timpul si raspunsurile acodate.
Va doresc o zi buna!
Si este necesar sa intru in somaj sau este de ajuns sa depun certificatele medicale doar la casa de sanatate pentru a putea beneficia de de cei 85 %?Ce sfat imi dati?
Daca in perioada de maternitate si CCC sunt asigurata de pensie si sanatate sa inteleg ca angajatorul in aceasta perioada nu mai plateste nimic la stat pentru mine?
Va multumesc frumos si imi cer scuze daca sunt prea insintenta,
O seara placuta!