Buna ziua,
Am un teren extravilan de aprox 1,3 ha si am vrut sa -i fac cadastru , dar am intampinat o problema:
Am fost la mai multe birouri cadastrale si toti mi-au dat acelasi raspuns, ca este un proces in acea zona ( dureaza de vreo 2 ani) cu alte terenuri si pana nu se rezolva impartirea loturilor de pe zona respectiva ei nu pot sa faca nimic, mai precis nici nu prea au vrut sa imi ia actele necesare intocmirii cadastrului
La primarie acelasi raspuns.
In plus am mai aflat de la cineva din primarie ca vor sa-l treaca in intravilan si ca niste smecheri din zona s-au unit sa faca ceva investitii.
Cu noua lege a cadastrului se poate lua terenuri de la proprietari si da in alta parte pentru nu stiu ce investitii pentru dezvoltarea zonei respective ?
Este vreun articol de lege care obliga primaria sau ANCPI pentru obtinerea documentatiei cadastrale , ma refer la o perioada de timp, sau alta solutie pentru a obtine mai repede aceasta documentatie ?
Cum sa procedez ?
Nu raspunde nimeni ?
Daca din nefericire, soacra mea decedeaza, sotul ei si/sau fiul lui din prima casatorie au dreptul la mostenirea dupa soacra mea, sau doar sotia ?
Daca da, la cate parti are dreptul?
Ce act se poate face intre soacra mea si fata ei pentru ca intreaga parte ce i se cuvine dupa dezbaterea mostenirii intre cele doua surori si tatal lor (bunicul sotiei) sa ai revina sotiei dupa moartea ei ?
Buna ziua,
In ambele cazuri a celor doua fete( una fiind soacra mea) fiecare dintre ele sunt casatorite a doua oara, fiecare dintre soti avand cate un baiat.
Daca din nefericire, soacra mea decedeaza, sotul ei si/sau fiul lui din prima casatorie au dreptul la mostenirea dupa soacra mea, respectiv dupa tatai ei ( bunicul sotiei) ?
Aceeasi situatie fiind valabila si in cazul celeilalte surori, nu vrem sa ajungem in situatia sa dezbat mostenirea cu unul si/sau cu ambii baieti dupa sotii celor doua surori.
E mai bine sa dezbatem mostenirea cat mai repede cat sunt in viata bunicul si cele doua surori ?
In cazul in care nu se ajunge la o intelegere pentru dezbaterea mostenirii , fie din partea unei fete sau tatalui lor( bunicul sotiei ), se poate face un act intre soacra si fata ei( sotia mea) pentru ca intreaga parte ce i se cuvine dupa tatal ei sa ai revina sotiei dupa moartea ei ?
Va multumesc anticipat,
AJUTOR !!!
Am obtinut Certificat de mostenitor legatar nr..din data de ...
Notar public....cercetand dosarul...certifica ca de pe urma defunctilor ..........au ramas.bunuri .........
succesiunea 1....bunuri mobile si imobile masina , casa , teren
succesiunea 2....bunuri mobile si imobile masina , casa , teren + ( cont in banca si beneficiar legea 290/2003 - acestea nu sunt trecute )
si urmatorii mostenitori testamentari:
1.eu ....careia in calitate de nepoata de fiu si legatara universala ia revine o cota de 1/1
2.Tata ......caruia in calitate de fiu i s-a constituit un drept de uzufruct viager asupra locuintei ....
3. Vecina....careia in calitate de legatara particulara ai revine in plina proprietate si posesie suprafata de 400 mp din totalul de ...1500 ,teren avand iesire la strada.....inscris in cf......nr...
Am fost la banca pentru a obtine un extras de cont si eventual pt a intra in posesia banilor dar banca printr-o jurista tinerica si impertinenta a refuzat sa dea orice detalii despre cont ( nici nu mi-a zis macar daca este si daca sunt ceva bani ) precizand ca dupa acest certificat nu rezulta ca eu ....careia in calitate de nepoata de fiu si legatara universala am vreun drept la acel cont ..cica ca nu sunt trecute in certificat detalii despre vreun cont ..si ca ca ar fi si ceilalti mostenitori
Ce treaba are tata si cealalta femeie atat timp cat au acceptat testamentele ???
M-a trimis la notar sa faca el o cerere pe care o va trimite bancii ( prin posta ) sa ai de-a detalii despre cont...ce treaba are notarul doar nu e el beneficiarul
Trebuia trecut in certificat si ceva detalii privind conturile sau eventual nr hotararii in urma careia defunctul treb sa primeasca despagubiri in urma legii 290/2003 ca notarul a zis ca nu avand in vedere ca in certificat scrie ca 1.eu ....careia in calitate de nepoata de fiu si legatara universala ia revine o cota de 1/1 ????
VA ROG AJUTOR DIN PARTEA CELOR CARE POT SA-MI DE-A SOLUTII PT REZOLVAREA CELOR DOUA PROBLEME :
CONT IN BANCA SI LEGEA 290
AVAND IN VEDERE CA NU SUNT TRECUTE IN CERTIFICATUL DE MOSTENITOR
Postul a fost validat , deci sunt titulara la nivelul unitatii de invatamant ( mediul rural)
Pot sa ma transfer la alta unitate de invatamant ( mediul urban ) incepand cu anul scolar 2011-2012 ?
La notar trebuie declarat la dezbaterea succesiunii ca dupa defunct exista :
- un cont intr-o banca ( am gasit un extras de cont de acum vreo 2 ani , m-am interesat la banca ,sunt cativa bani si mi-a spus ca pot sa ai scot in urma unui certificat de mostenitor in care sa fie trecut in mod expres numele bancii si date despre contul defunctului )
- o hotarare pentru despagubiri materiale in urma legii 290/2003 ( pana in prezent nu a beneficiat de nici o despagubire ) despagubirea este cam mare zeci de mii de euro
Notarul a spus sa declar tot ce are defunctul , dar el ar putea sa puna o taxa pe ceea ce eu inca nu am beneficiat si cine stie daca voi beneficia ?
Eu dupa obtinerea certificatului de mostenitor daca nu declar la notar aceasta hotararein urma legii 290 mai tarziu se poate da un certificat suplimentar ?
Pentru eliberarea acestui certificat la notar se vor chema iarasi toti mostenitorii sau doar eu ?
Certificatul de mostenitor se va obtine ( sper ) in urma acestui testament:
Testament
Subsemnatul……..,cnp,….dispun ca dupa incetarea mea din viata averea mea sa fie stapanita dupa cum urmeaza:
1. Las nepoatei mele de fiu…………sa stapaneasca in plina proprietate si posesie intreaga mea avere mobila si imobila , instituind-o legatara universala a averii mele
2. Las fiului meu …………..uzufructul viager pentru locuinta mea…….instituindu-l legatar particular al averii mele
3. Las lui………(vecina) sa stapaneasca in plina proprietate si posesie suprafata de 400 mp teren arabil din totalul de 1500 mp (situata la aceeasi adresa cu casa pe care are drept de usufruct fiul )teren cu iesire la starda…….instituind-o legatara particulara a averii mele
Declar ca am luat la cunostinta de dispozitiile art 841 si art 1 si 2 din legea 319/1944 si mentin prezentul testament in redactarea de mai sus
Aceasta este ultima dorinta si doresc sa fie respectata intocmai de legatari mei.
Eu sunt nepoata
Tatal si vecina sunt de acord cu testamentul
Cum trebuie sa procedez in amandoua cazuri : cont in banca si despagubire conform legi 290 ??????
Pot intra in posesia banilor daca nu sunt trecute in certificatul de mostenitor ??
elena138 a scris:
Nu. A fost publicat ieri un OM prin care, la medii egale, domiciliul primeaza.
si eu si invatatorul suntem din oras si facem naveta
Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de titularizare pentru educatori si am obtinut nota 7.45 dar nu au fost posturi sa ma titularizez
Am scoala postliceala de 3 ani cu dubla specializare invatatori/educatori , facultate de 5 ani la zi , definitivatul il dau anul acesta
La scoala din sat nu sunt copii pentru a forma 3 clase prin urmare un invatator titular cu dubla specializare ramane fara clasa deci intra in restrangere de activitate , din spusele directoarei s-ar putea sa opteze pentru a preda ca educator , el avand examenul de titularizare dat pt invatatori .
Intrebare :
Daca in urma cererii depuse de mine si eventual a aprobarii celor doua conditii din instructiunea nr.3 pentru aplicarea art. 253 :
a) postul didactic/catedra solicitată este complet(ă), nu este rezervat(ă) şi are o viabilitate de cel puţin 4 ani;
b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.
am prioritate pentru a deveni titulara pe postul meu sau pot sa il pierd din cauza acelui invatator ?
O alta intrebare este :
Cum se poate acorda viabilitate de 4 ani pe orice post de educatoare avand in vedere ca din 01.sept 2012 grupa pregatitoare trece la scoala , situatie in care vor fi afectati atat suplinitorii cat si titularii????
1. Daca bunicul modifica testamentul ( in favoarea altei persoane ) , sotiei ce ai mai revine dupa testamentul bunicii ?
2. Modificarea testamentul de catre bunic se poate face avand in vedere ca este partial amnezic ?