perioada de activitate,de munca, prestata in baza unei conventii civile, constituie vechime in munca,o luam in calcul la stabilirea transei de vechime?multumesc
va rog sa ma lamuriti-stiu ca perioada de concediul medical constituie stagiu de cotizare dar vechime in munca?adica se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca sau se exclud perioadele de concediu medical?va multumesc!
Daca un salariat a fost detasat la o alta unitate pe o perioada de aproape 5 ani iar unitatea mama i-a desfiintat postul intre timp,unitatea la care a fost detasat il poate pastra si sa ii transforme cim-ul din perioada determinata in nedeterminata,avind in vedere durata mare a detasarii?Va multumesc!
hotarirea de guvern care stabileste sal.minim pe economi(670lei) face referire la "salariul de baza".prin asta inteleg salariul de baza stabilit conf. legii 330/2009 si 284,285/2010-adica sal.de incadrare+spor vechime+prima stabilitate+spor preventie(precizez ca lucrez in sanatate)?inainte ,salariul minim pe economie se referea la salariul de incadrare,cel din grila.cum se aplica aceasta HG?la aceasta data noi avem in unitate salarii de incadrare si de 583 lei,dar care ajung la o baza de 670lei.este corect?
Dupa ce imi expira si concediul ptr. cresterea copilului de 2 ani(am nascut in 2010),pot beneficia de ajutor de somaj?Trebuie sa mai lucrez o perioada?Daca angajatorul meu ma concediaza pe motive de restructurare a postului imediat ce revin la serviciu?
Va rog sa ma lamuriti!Odata cu aplicarea Legii cadru 330/2009 nu mai regasesc sporul de mobilitate/confidentialitate pentru sistemul sanitar(sintem un spital)Cons.juridic cere insa sporul respectiv.Se mai acorda sau nu si daca da in ce baza legala?