Buna seara,
Ma confrunt cu o problema si sper ca dvs sa ma puteti lamuri din detaliile pe care foarte pe scurt incerc sa vi le ofer.
Am parasit de curand compania in care am activat in ultimii 5 ani (decizia nu neaparat imi apartine compania intrand in insolventa a trebuit sa imi stabilizez venitul), am plecat conform art 55 litera b, cu acordul partilor la o data stabilita fara preaviz si nu a fost nici o problema. Mai aveam insa 6 zile de concediu neefectuat si le-am luat in intervalul 23,24,28,29,30,31 decembrie, compania motivand ca nu ar vrea sa mi le plateasca si ca e mai bine sa le iau, doar ca a doua zi a sosit un mail in care eram anuntati ca 24 si 31 dec. sunt zile libere de la companie. Dupa calculele mele, asta inseamna ca am primit/efectuat doar 4 din cele 6 zile de concediu, crezand oarecum ca cele 2 imi vor fi platite.
Directoarea de Hr din companie, imi spune ca nu am dreptul sa mi se plateasca acele 2 zile deoarece eu am plecat din firma (in concediu) in 22 si decizia liberelor s-a dat in 23 adica...cand eu nu mai eram in firma. Argumentul meu este ca nu mai eram fizic in firma (plecand in concediu) dar conform deciziei contractul meu inceta la 01.01.2016 cu compania, deci eram inca angajatul lor si pe 23 decembrie.
Ma puteti lamuri va rog daca am dreptul la plata celor 2 zile de concediu sau nu?
va multumesc tare mult!
Buna ziua,
Ma intereseaza daca exista o forma legala si totdata daca este legal sa inchiriez un site proprietate personala (persoana fizica) catre o firma (persoana juridica).Daca este posibil,eu am de platit ceva impozite din acesta poveste? Daca da cat e impozitul?
Multumesc!
Buna ziua,
Doresc sa imi cumpar in sistem leasing o masina,dar eu am domiciliul stabil in Timisoara si locuiesc si muncesc in Bucuresti.Intrebarea mea este unde anume va trebui sa declar masina pentru plata impozitului? Mentionez inca odata (daca conteaza) ca nu locuiesc in Timisoara de mai multi ani si in afara de faptul ca apare in buletin nu am alta legatura cu acea adresa.
Multumesc!!
Buna ziua,
Am lucrat in 2008 ca administrator la o societate SRL ,pentru o perioada de 2 luni jumatate (cu aproximatie) si in acea perioada am semnat cateva cec-uri pentru marfa primita de catre compania la care lucram.Aceste cece-uri nu au fost duse la banaca de catre beneficiar la data mentionata pe ele ci dupa aproximativ 3 luni,data la care banii nu mai existau in cont si nici eu nu mai lucram acolo.Acum am primit citatie acasa de la politie si aflu din citatie ca sunt cercetata de catre "organ de cercetare judiciara serviciul de investigare a fraudelor"dosar penal 12566 08 2009. intrebarea mea e ce pot face si ce mi se poate intampla,mentionez ca mi-e cam frica deoarece nu am avut niciodata probleme cu legea,am luat in 10 ani de soferie o singura amenda deci nu sunt o persoana rea.Va multumesc