avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Activitate RAMELA

Activitate RAMELA

Este prevazut si un termen maxim pana la care se pot inregistra aceste mentiuni fara a se aplica sanctiuni?
Răspuns la discuția SCHIMBARE DESTINATIE HALA
Din punct de vedere contabil, modificarea regimului cladirii si "upgradarea" ei, reprezinta o modernizare, cu atat mai mult cu cat, o recompartimentare necesita obtinerea unei atorizatii de contructie.
Pana la urma ( daca ne referim la valoarea de impunere a cladirii ), poate sa ramana in 231 pana la ...momentul in care sunteti obligat sa faceti punerea in functiune.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Aveti idee carui Organism ar trebui sa ma adresez in vederea obtinerii unei corespondente oficiale. Respectiv cine este abilitat sa interpreteze aceasta lege?
Oficiul de Cadastru?... Primaria? ( Care este vai mama ei- fiind in zona rurala uitata de lume si de timp )..
Va multumesc,
Construirea unei sere de legume, impreuna cu anexele ei gospodaresti (sala de sortare, de incalzire, de procesare )- care va fi realizata pe un teren situat in extravilan, este asimilata art. 3 (1) lit h din L 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii " ....anexele gospodaresti ale exploatatiilor agriclole situate in extravilan"?

Respectiv este considerata constructie provizorie care necesita autorizatie de constructie provizorie sau constructie definitiva, care necesita autorizatie de constructie definitiva?
Ce se intampla in situatia in care doua persoane juridice incheie un contract de inchiriere, sub semnatura privata pe o perioada mai mare de trei ani si nu inregistreaza acest contract la Oficiul de Cadastru?
In momentul solicitarii infiintarii punctului de lucru la ONRC, acestia solicita dovada inscrierii la Cadastru?
Daca imobilul ce face obiecyul contractului de inchiriere este grevat de sarcini ( ipoteca ), se poate face inscrierea contractului de inchiriere in cartea funciara a imobilului?
Multumesc mult.
Exista un termen maxim obligatoriu cu privire la inregistrarea la ONCR a hotararilor asociatilor?
Respectiv, in data de 01 martie, asociatii hotarasc infiintarea unui punct de lucru incepand cu data de 01 aprilie a aceluiasi an. Poate fi inregistrata Hotararea AGA in data de 01 mai?