Buna ziua!Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie: doi frati au renuntat la mostenirea care li se cuvenea dupa tatal lor decedat, toată averea ramanand namei.Mama, ca unică moștenitoare,poate vinde totul oricui vrea, ori nu, ținând cont ca cei doi au renuntat doar la partea ce li se cuvenea după tata?
Buna ziua!
Sunt titulara in invatamant, angajata cu norma intreaga. Pot sa fac cerere de trecere pe jumatate de norma datorita unor motive medicale?Nu stiu daca noul cod al muncii are aceasta prevedere. Va multumesc.
Sunt pensionara si am un handicap mediu dobandit inainte de casatorie. Sotul vrea sa divorteze, invocand chiar acest handicap si faptul ca nu-mi poate sau nu vrea sa-mi asigure ingrijirea. Pot refuza divortul? Si daca totusi se pronunta am dreptul la pensie de intretinere?
Salariatii din unitatea noastra au castigat in instanta plata retroactiva a unor drepturi salariale. Eu nu ma aflam in unitate la data cand s-a intocmit tabelul nominal , liderul sindical a uitat sau a neglijat acest aspect, astfel incat nu ma regasesc pe lista celor
care urmeaza sa -si primeasca drepturile. Intrebare: pot sa fac cerere in instanta in nume propriu? Este obligat liderul de sindicat sa ma reprezinte? Va multumesc. Maria, Buzau