Perfect de acord cu dumneavoastră. Optez pentru retragere și nu cesiune deoarece ceilalți 2 asociati nu își permit suma pentru a cumpăra părțile mele sociale. Fiecare deținem 158 părți sociale a câte 10 lei fiecare. Teoretic ,după retragerea mea , în societate vor rămâne 316 părți sociale. Înțeleg bine?
george-neagu a scris:
Nu are legătură cu grila.
Asa zisa retragere și nu cesiune cum țineți în mod expres sa precizați, presupune micșorarea capitalului social al SRL-ului.
Aici sunt doua aspecte. Micșorarea sa nu fie sub valoarea capitalului social minim impus de lege. Și micșorarea se face la valoarea nominala a părților sociale, nu cu un anumit castig pentru care ar trebui plătit impozitul la fare de fapt cred ca va gândiți dumneavoastra.
Ca un exemplu. Ați întrat în firma cu 20 părți sociale a câte 10 lei partea, când doriți să ieșiți ieșiți tot cu acele 20 părți sociale. Adică acelea se anulează și asta doar dacă totalul părților sociale ramase depășesc numărul părților sociale minime impuse de lege.
Altfel rămâne doar varianta de cesiune părți sociale catre ceilalți asociati din firma.