avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate alina2109nel

Activitate alina2109nel


Retragere știu ca presupune diminuarea capitalului social ,in cazul meu diminuare cu 158 parti sociale (pe care le detin). Raman in societate ceilalți 2 asociati care impreuna detin 316 parti sociale.Altfel cum sa ma retrag din societate cu un imobil și o suma de bani ?
Perfect de acord cu dumneavoastră. Optez pentru retragere și nu cesiune deoarece ceilalți 2 asociati nu își permit suma pentru a cumpăra părțile mele sociale. Fiecare deținem 158 părți sociale a câte 10 lei fiecare. Teoretic ,după retragerea mea , în societate vor rămâne 316 părți sociale. Înțeleg bine?


george-neagu a scris:

Nu are legătură cu grila.
Asa zisa retragere și nu cesiune cum țineți în mod expres sa precizați, presupune micșorarea capitalului social al SRL-ului.
Aici sunt doua aspecte. Micșorarea sa nu fie sub valoarea capitalului social minim impus de lege. Și micșorarea se face la valoarea nominala a părților sociale, nu cu un anumit castig pentru care ar trebui plătit impozitul la fare de fapt cred ca va gândiți dumneavoastra.
Ca un exemplu. Ați întrat în firma cu 20 părți sociale a câte 10 lei partea, când doriți să ieșiți ieșiți tot cu acele 20 părți sociale. Adică acelea se anulează și asta doar dacă totalul părților sociale ramase depășesc numărul părților sociale minime impuse de lege.
Altfel rămâne doar varianta de cesiune părți sociale catre ceilalți asociati din firma.

Retragere mea(NU cesiune
parti sociale) ca asociat din SRL,pe cale amiabilă ,cu intrarea în posesie a unui bun imobil ce apartine societatii
și o suma de bani ,presupune plătirea unui impozit ? Dacă da,care ar fi procentul ? În ceea ce privește imobilul care este prețul luat în calcul,cel din grila notariala,cel din acte contabile sau cel real la prețul de piață??? Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția cesiune intre soti
Invoca refuzul meu de a vinde un spatiu,de a reesalona un imprumut de la banca(fapte ce nu le poate demonstra pt ca nu mi-a cerut parerea niciodata).Ca sa intelegeti si mai bine va precizez ca firma are 2 masini(una o conduceam eu din 2004 pana anul trecut cand mi-a luat-o),5 abonamente telefon(cele 2 care erau ale mele le-a anulat)....Tot firma (el administrator)mi-a deschis proces de revendicare a unei case propietate comuna(aflata pe terenul dobandit de la parintii mei printr-un contract de intretinere).Intr-un cuvant vrea razbunare.Am si fost amenintata ca ma va distruge si-mi va lua tot.
Am o nelamurire.Daca ma puteti,cumva,lamuri,v-as fi profund recunoscatoare.
In noiembrie 2009 sotul mi-a cesionat 20 % parti sociale din firma la care era asociat unic si administrator.In 14 martie 2011 , am divortat (divort intentat de el,dupa 37 de ani de casnicie) si acum a deschis actine in justitie de constatare a nulitatii actului de cesiune .Ce sanse de castig am pentru a ramane actionara in firma?Precizez ca el,ca administrator a adus prejudicii firmei prin
- pierderea unui proces cu asociatia de locatari (la parterul imobilului aflandu-se firma),
-a renuntat la un chirias(firma avand ca obiect inchirierea,subinchirierea de spatii) ,de 2 luni spatiul respectiv neaducand nici un profit.
-mi-a desfacut contractul de munca in urma AGA(adunare la care nu am fost chemata).
Doresc un sfat avand in vedere ca in 24 mai avem primul termen.
Mii de scuze pentru faptul ca am scris cu litere mari.Sincer nu stiam ,dar promit sa nu se mai intample.
Si multumesc mult pentru raspunsuri.Deci,voi refuza donatia,momentan.
Weekend placut tuturor.
BUNA ZIUA,
AS DORI SA STIU DACA IN URMA NEPLATII UNUI CREDIT DE NEVOI PERSONALE ,SE POATE FACE EXECUTAREA UNUI IMOBIL DONAT SAU MOSTENIT.NU STIU DE UNDE,DAR AM AUZIT CA EXECUTORII NU AU DREPTUL SA SE ATINGA DE DONATII SAU MOSTENIRI.PRECIZEZ CA PARINTII VOR SA-MI DONEZE UN APARTAMENT SI .....NEAVAND MOMENTAN DE UNDE PLATII RATELE LA BANCA ,MI-E FRICA SA ACCEPT ACEASTA DONATIE.
MULTUMESC ANTICIPAT
As dori sa stiu daca ar fi trebuit ca reabilitarea de drept sa apara(si daca nu ,in cat timp) in cazul urmator:
-1991 condamnare la 2 ani la locul de munca(complicitate la furt)
-1996 amenda penala(circulatie fara permis) gratiata
Răspuns la discuția contract de comodat
As avea si eu o intrebare,daca se poate. Cum se poate rezilia un contract de comodat ,avand in vedere faptul ca a fost facut fara o data limita(pe perioada nedeterminata)?
As mai vrea sa stiu ce actiuni mai pot intrerupe prescriptia (dupa cererea de executare silita).