avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate Lucman

Activitate Lucman

Răspuns la discuția procent mostenire
Va multumesc! @ trifu gabriel: in cazul de fata n-a decedat nimeni! multumesc!;)
Care este partea dintr-o locuinta care ii revine sotului supravietuitor date fiind urmatoarele: 1. imobilul a fost obtinut de sotul decedat inainte de casatorie, 2. din casatorie a rezultat 1 copil minor. Va multumesc!
V-as ruga sa ma lamuriti care este procedura si cui trebuie sa ma adresez in vederea corectarii numelui (s-a omis o litera) unuia dintre mostenitorii mentionati pe titlul de proprietate. Va multumesc!
Răspuns la discuția reglementari europene
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția reglementari europene
Concret: Instalatia de climatizare a vagoanelor de calatori (incercari de tip, parametri de confort) este reglementata de fisa UIC 553:2003, iar din dec. 2005 de EN 13129-1, EN 13129-2 care in 2007 a fost tradus si adoptat de Romania prin SR EN 13129-1, SR EN 13129-2. Intrebarea este aceeasi ca la postarile anterioare: Romania (asta insemnand firmele din Romania), ca tara membra a UE, este obligata sa respecte numai SR EN - urile sau si UIC? Multumesc!
Răspuns la discuția reglementari europene
Daca un domeniu nu este reglementat pe plan national, atunci - pentru acest domeniu - se respecta cerintele normelor europene. Eu doream sa stiu daca SR EN, sau EN au caracter de obligativitate raportat la reglementarile nationale sau internationale (non UE) in situatia in care, pentru un domeniu, exista si reglementari si pe plan national. Pe site-ul Asro sau CEN nu am gasit lamuriri legate de acest aspect. Natura problemei este, dupa opinia mea, legata de dreptul comunitar.
Răspuns la discuția Accept pentru cablarea blocului
In cazul in care comitetul asociatiei nu este de acord care ar fi solutia? Nu se incalca dreptul locatarului la libera alegere a furnizorului de servicii? Ma scuzati ca am intervenit, dar, avand o situatie similara mi-am permis intrebarea. In cazul meu astept de 2 luni acel aviz.
Exista in legislatia romana prevedere potrivit careia reglementarile europene (EN, SR EN) referitoare la un produs primeaza in fata celor romane (STAS) sau internationale (fise UIC)? Multumesc!
Discuție spor de noapte
Unde ma pot adresa pentru eliberarea unui document referitor la sporul de noapte (necesar recalcularii pensiei), pentru munca prestata la Intreprinderea pentru Industrializarea Bumbacului Bucuresti, sos. Iancului, nr. 90.? La noua firma care figureaza in prezent la aceea adresa, sau la Arhivele municipiului Bucuresti? Multumesc!