avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate Sebastian Stefan

Activitate Sebastian Stefan

Bună ziua,

Sunt interesat de achiziționarea unor săbii din Marea Britanie. Din păcate, nu știu contextul legal așa că vă cer ajutorul.

E vorba de săbii militare, dinainte de 1899. Asta cred că le-ar încadra la ”arme vechi”, din câte am reușit să deslușesc din legislație. Sunt vândute legal și pot ieși fără probleme din UK.

Majoritatea sunt ”service sharpened”. Adică, au fost ascuțite inițial, în folosul serviciului militar.

Nu am de gând să le folosesc/port/revând. Nu mă cred samurai/muschetar/ninja. Nu sunt interesat de arme de foc, doar arme albe.

E legal să cumpăr/să dețin așa ceva, ca persoană fizică? Dacă e nevoie de vreo autorizație, cum și de unde o pot obține?

Cu mulțumiri anticipate,

Ștefan
Răspuns la discuția comisioane agentii imobiliare
Veti plati comision procentual din valoarea de semnare (negociata). Va sfatuiesc sa semnati cu agentia un contract prin care se stipuleaza ca derularea contractului s-a facut fara probleme (inclusiv "negocierea" de pret) si sa solicitati chitanta.
Nu aveti cum scapa de plata comisionului in totalitate.

Cu stima,

Stefan
Va multumesc pentru lamurire. Pentru domeniul principal am gasit codul 6201 dar nu reusesc sa descopar codurile pentru celelalte.
Buna ziua,

As doresc sa infiintez o societate comerciala, avand ca domeniu principal de activitate web-design-ul. De asemenea, as dori sa trec pe post de domenii secundare consultanta in imobiliare (jo-ul meu actual) precum si traduceri autorizate. Va rog sa-mi spuneti daca este posibil acest lucru si daca apar implicatii in cazul in care nu se realizeaza tranzactii pe vreunul din domeniile secundare. De asemenea, se pare ca intampin ceva probleme cu noul cod CAEN aferent activitatilor mentionate #-o

Va multumesc anticipat pentru orice informati si va rog sa-mi scuzati lipsa de informatii dar... asa e la inceput.

Cu stima,

Stefan
Răspuns la discuția Plata diurnei de catre angajatori
Buna ziua,

Sunt exact in aceeasi situatie. Nu am trecut nici in CIM si nici in fisa postului ca as lucra in alt oras. Se poate cere diurna/cheltuieli de intretinere (si mai ales, se pot cere retroactiv? situatia asta e in curs de aproape 1 an). In plus, in CIM figureaza "program normal de lucru" dar in fisa postului sunt trecute 4 ore de munca sambata. Avem dreptul sa cerem si plata lor sau se pot cosidera incluse deja in CIM?

Va multumesc!