avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate florisiris

Activitate florisiris

Răspuns la discuția proiect POSDRU
Buna ziua,
Spuneati ca aveti calitatea de partener in cadrul proiectului. Ati semnat un acord de parteneriat in acest sens? In acordul de parteneriat nu ati prevazut/solicitat sume din prefinantarea primita de beneficiarul proiectului pentru a va desfasura activitatile?
Despre ce tripartite vorbiti?
La contracte de munca?
Organismul Intermediar a acceptat la plata astfel de contracte?
In cererea de finantare este o sectiune unde se descrie clar care este rolul dumneavoastra ca partener in cadrul proiectului, ce activitati trebuia sa desfasurati. Avand in vedere faptul ca dumneavoastra ca partener erati furnizorul programelor de formare profesionala, intrucat erati acreditat in acest sens si ( practic tocmai de aceea ati fort cooptat in implemntarea proiectului), raporturile de munca ale lectorilor trebuia sa fie cu dumneavoastra, ca sa justificati implicarea in proiect si indeplinirea sarcinilor asumate.
De asemenea, in acordul de parteneriat, anexa obligatorie la contractul de finantare trebuiau prevazute niste sume pentru a va desfasura activitatile, doar daca nu ati convenit ca nu solicitati sume cu titlu de prefinantare.
DLAF-ul nu aveti de ce sa-l sesizati nici dumneavoastra nici OIR-ul. Este o problema de natura contractual nu este nici neregula nici frauda.
Problema dumneavoastra juridica este reglementata in acordul de parteneriat pe care vi l-ati insusit prin semnatura.
Este o problema civila, de natura contractuala, intre dumneavoastra si beneficiar, daca lucrurile stau asa cum spuneti.
Răspuns la discuția curs finantat de UE
Buna seara,
Mentiunea dumneavoastra cu privire la dobandirea calificarii de confectioner tamplarie aluminiu si pvc m-a facut sa ma gandesc la un proicet anume si la un beneficiar anume.;)
Eu cred ca nu ma insel. Curs de initiere? In vederea prelucrarii aluminiului si pvc-ului?
In fine...
Revenind la problema dumneavoastra legata de documentele furnizate in vederea inscrierii in grupul tinta.
Mai mult ca sigur documentele dumneavoastra vor fi utilizate in cadrul proiectului pentru a se putea atinge indicatorii si grupul tinta. Chiar daca nu ati beneficiat de curs mai mult ca sigur ca ati fost - consiliat, informat, constientizat -ceea ce pe ei îi ajută să-și atingă indicatorii.
De aceea nu vă înapoiază documentele. Din punctul lor de vedere ați beneficiat oricum de o măsură, din cadrul proiectului.
Da, Beneficiarul o să beneficieze de bani europeni( de la bugetul de stat deocamdată) de pe urma DUMNEAVOASTRÃ! De subvenții nu vor beneficia decât participanții la curs sau premianții, potrivit regulamentului.
Dar cum dumneavoastra ați fost atât de draguț și ați semnat totul în avans....
Documenetele nu rămân la Ministerul Muncii. Conform contractului de finanțare documentele din cadrul proiectului rămân la beneficiar care are obligația să le păstreze până în 2021.
Referitor la faptul că trebuie să menționați pe viitor că ați beneficiat deja de acest curs, cred că spune tot!
Cât timp a trecut de când ați făcut sesizările?
Din ce regiune este Beneficiarul?
Dacă nu vreți să lăsați pe forum indiciile vă aștept pe privat!
O seară bună!
Buna ziua,
Interesant! Cum au respins ofertantii furnizarea unui document prevazut mai mult ca sigur in documentatia aferenta achizitiei si care in mod cert constribuia la criteriile de calificare.Poate s-au depus oferte din care a lipsit dovada solicitata si a fost respinsa oferta?
Răspuns la discuția retragere partener
Buna ziua,

Trebuie sa returnati catre Beneficiar partea de prefinantare care nu fost dedusa din cele 2 rambursari, in situatia in care nu a fost deja dedusa prefinantarea.
In situatia in care prefinantarea a fost dedusa integral prin cele 2 cereri de rambursare nu mai datorati nimic.
Trebuie sa formulati insa o cerere motivata privind retagerea dumneavoastra din parteneriat, mai ales ca la evaluarea capacitatii administrative si financiare de impelmentare a cererii de finantare a fost avut in vedere parteneriatul in ansamblu.

O zi buna!
Răspuns la discuția curs finantat de UE
Buna ziua,

Printre formularele completate de dumneavoastra si nedatate va mai amintiti daca ati semnat un document cam de vreo 6 pagini, intitulat Formular pentru inregistrarea grupui tinta?
Cred ca ati face foarte bine daca ati sesiza Autoritatea de Management competenta, asa cum va sfatuia si anterior un utilizator, la adresa indicata.
Din datele furnizate de dumneavoastra proiectul este finantat din POSDRU si se afla in gestionarea unui Organism Intermediar delegat.
De asemenea ar fi intesenat sa ne comunicati daca ati completat vreun inscris prin care sa va exprimati optiunea de a nu mai participa la cursurile oferite de acest beneficiar de finantare nerambursabila.
Cu privire la perioada in care se defasura cursul, parte teoretica si parte practica de asemenea este foarte interesant intrucat, din cunostintele mele cursurile despre care vorbiti sunt cursuri de calificare, care presupun un numar mult mai mare de ore.
Cred ca ar trebui sa tragem un semnal de alarma cu privire la aceste aspecte, avand in vedere faptul ca in acest moment banii care se cheltuie pe aceste proiecte sunt bani de la bugetul de stat, la care contribuim si eu si dumneavoastra, si nu avem certitudinea ca vor fi certificati si rambursati de comisie, atata vreme cat lucrurile se desfasoara in maniera descrisa de dumneavoasta.


O zi buna va doresc!
Buna dimineata,
Nu exista nicio prevedere legala care sa permita " transferul" stagiului de cotizare de la o persoana la alta.
Singura posibilitate legala este sa incheiati cu Casa de Pensii de care apartineti un contract de asigurare, sa platiti contributia de asigurari sociale pentru perioada care ii lipseste doamnei pentru a beneficia de pensie de invaliditate.
Buna dimineata!

Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea speta.

Fundatie, intemeiata in virtutea Legii nr. 21/1924, cu care sunt in relatii contractuale, urmare unui contract administrativ semnat cu forul meu superior.

Potrivit statutului elaborat in 1993, fundatia era reprezentata in relatiile cu tertii de Presedinte. Mentionez ca statutul poarta amprenta clara a actului normativ din 1924, in sensul ca este extrem de succint. Se stabileste doar scopul, Consiluil director, membri, presedinte, cenzor...si cam atat.

La data semnarii contractului fundatia era reprezentata legal de un director executiv, pentru care s-a prezentat doar Decizia consiliului director de numire in functie.

In momentul de fata, fundatia notifica schimbarea directorului executiv/reprezentantului legal si initiaza un act aditional de modificare a contractului.

Avand in vedere faptul ca reprezentantul legal angajeaza raspunderea fundatiei si ca este cel cu care eu ar trebui sa semnez actul aditional, am solicitat inscrierea modificarilor in registrul special, avand in vedere dispozitiile art. 33, din OUG 26/2000, si documente care sa ateste modificarile potrivit art. 93 din Legea 21/1924, intrucat nu stiu cand si-au numit prima data director.

Am invocat opozabilitatea fata de terti cu privire la decizia de numire a Directorului, insa refuza inscrierea modificarilor si nu prezinta acte pentru perioada anterioara, motivand ca directorul executiv nu figureaza in statut si ca exercita functii executive.

Este obligatorie inscrierea in registrul special a reprezentantului legal al fundatiei, sau imi este opozabila decizia, avand in vedere ca am luat act de ea pe alte cai?

Multumesc pentru ajutor!


Răspuns la discuția Pensii pentru basarabeni
Buna ziua,
Pentru stagiul realizat in Moldova puteti solicita acordarea pensiei in temeiul unei conventii semnate intre Romania si URSS in 24.12.1960, cu conditia sa va stabiliti domiciliul in Romania si la data la care indepliniti conditiile de acordare a pensiei pentru limita de varsta in temeiul legislatiei romanesti.

Daca ne spuneti data nasterii si sexul, va putem comunica si cand indepliniti conditiile de stagiu si de varsta pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, conform legislatiei in vigoare.

Stagiul realizat in Spania, va fi si el valorificat in virtutea faptului ca aveti si cetatenia romana. Prin urmare, nu cred ca mai este necesar sa incheiati un contract de asigurare in vederea dobandirii unui stagiu si in Romania.
Pentru un barbat, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, iar pentru o femeie este de 30 de ani.
Stagiul minim de cotizare atat pentru femei cat si pentru barbati este de 15 ani.
Buna ziua,
Da, art. 48, ind.2, alin.1, lit. b, din Legea 19/2000 se aplica!
Astfel, daca a realizat stagiul complet de cotizare, poate solicita acordarea pensiei pentru limita de varsta, cu 2 ani mai devreme.