avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate amalia37

Activitate amalia37

Carei institutii ma pot adresa cu o sesizare pivind faptul ca am fost platita cu diurna in loc de salaiu,CIM nefiind cu specific de deplasare si orele de lucru pe zi nedepasind 12 ore.Mentionez ca viramentele eau de diurna iar pe catrtea de munca aveam salaiu minim pe economie.Aceasta presupusa diurna se poate transforma ulteior,controlului ITM in salariu ,iar diferentele imputate ,desi in procesul verbal de constatare al ITM nu apare faptul ca exista diferente salariale.
Mentionez ca nu puteam primi diurna deoarece nu lucram mai mult de 12 ore pe zi si nici nu exista deplasari in alte orase,postul nefiind prevazut cu asa ceva.
Răspuns la discuția Imputare reparatii auto
Confom CM art77.in caz de conflict de munca angajatorul nu poate invoca in fata instantei alte motive de fapt sau de drept decat cele pecizate in decizia de concediere.Ori in cazul de mai sus demisia a fost din initiativa angajatului.Termenul de preaviz fiind incheiat, iar nota de lichidare intarzie sa apara nu cred ca articolele mentionate de dv. mai intra in discutie.Daca avea de gand angajatorul sa-i impute daune trebuia sa o faca acum doi ani ,si nu dupa demisia angajatului.Cu riscul de a ma repeta at 77. este singurul aplicabil in acest caz.
Dar dupa parerea mea ar trebui sa o lasati balta mai ales ca recunoasteti ca erati vinovat de acel prejudiciu adus angajatorului.Castigati ceva ani si nervi pierduti in instante.In cazul de fata echitatea este clara si din punctul dumneavoastra de vedere cat si din cel al angajatoului.
Răspuns la discuția Imputare reparatii auto
Daca demisia a fost cu acordul partilor ,conform Codului Muncii orice specificatie facuta ulterior si netrecuta in decizia de incetare a CIM este neavenita .Deci nu va mai poate imputa repararea autovehiculului daca au fost deacord cu demisia.Este problema lor ca nu v-au dat la timp fisa de lichidare,aceasta se intocmeste odata cu demisia sau cu sfarsitul perioadei de preaviz.
Am fost platita veme de 8 luni cu diurna in loc de salariu.In extrasele de cont dupa plecarea din acea unitate am constatat ca in loc de salariu eu pimeam diuna.Locul meu de munca nu era pevazut cu plata de diurne si nici deplasai.Dupa eclamarea la ITM pentu neplata ultimelo dou salarii acestia au refacut statele de plata din diurna virata(mentionez ca nu am semnat niciun act de deplasare).La controlul ITM nu a reesit ca as fi datoare ,dar dupa calculul facut de iei si refacerea statelor s-a ajuns la concluzia ca am primit bani in avans pentru lunile ce urmau.Va intreb este posibil sa transformi diurna in salariu la 6 luni dupa concediere?Cum este posibil sa primesc anticipat salariul pe 2 luni din diurna?
Răspuns la discuția Acte aditionale nesemnate
Dar daca pe langa extrasul de cont aduc declaratiile colegilor care au auzit acelas lucru,pot avea castig de cauza,avand in vedere ca modificarea facuta cu un salariul mai mic decat cel promis nu a fost semnata de mine?
Daca nu am primit aviz de instiintare a incetarii CIM cu art 65din Codul Muncii,iar actele de incheiere a CIM au fost primite la o distanta de 20 de zile dupa incetarea perioadei de preaviz si in care nu este specificat nimic cu privire la eventualele nereguli ulterioare pe care angajatorul le prezinta ca probe in instanta dupa ce a fost actionat in judecata,pot beneficia de salariu pe aceasta perioada.Mentionez ca am sesizat si ITM-ul deoarece angajatorul nu mi-a facut plata a doua luni si nici a concediului de odihna aferent anului 2009.Acesta ca organ constatator mi-a adus la cunostiinta sanctiunile cu privire la neregulile gasite la acest angajator si mi-a sugerat pentru obtinerea drepturilor salariale instanta de judecata.
Daca am fost angajata cu un salariu minim pe economie si intre timp s-a facut modificare de salariu fara sa-l samnez ,cu o suma mult mai mica decat mi se spusese verbal,de ce salariu beneficiez daca in extrasul de cont apar sumele din salariul promis verbal?
Ulterior mi s-au cerut dovezi de facturi hotel sau deplasare deoarece spun ei banii in plus reprezinta decontul la acestea.Pana la litigiu nu mi s-a cerut nimic referitor la acest lucru,iar in adeverita de incetare a CIM(nu am primit decizie ci adeverinta de incetare a CIM) nu este specificat nimic referitor la acest fapt.
Pot beneficia de salariul primit dupa cum reiese din extrasele de cont pana la acea data sau beneficiez doar de salariu din anexa nesemnata de mine?:(