Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Nu stiu cati bani imi datoreaza angajatorul dar sunt sigura ca vrea sa ma insele. Am Intrat in concediu prenatal la data de 16,01,2016 , am nascut la data de 23,02,2016, Salariul meu este de 1050 lei ( minim pe economie ).I am dus angajatorului pana acum concediile medicale , ian si feb si mar iar el mi-a dat 415 lei pana acum. Mentionez ca vrea sa inchida afacerea si spune ca sunt singura pe statul de plata, ca imi plateste asigurarile la stat si as mai avea de incasat 300 lei diferenta.Adica el plateste din venitul meu asigurarile. Mi-a spus ca daca el incide acum, eu nu pot bebeficia de indemnizatie ( desi am lucrat 2 ani la el ).Va rog sa-mi spuneti si mie cati bani imi datoreaza si cum pot sa-i recuperez daca incide magazunul?
multumesc
Am salariul foarte mic pe contractul de munca. Desi eu a lucrat 8 ore angajatorul mi-a facut contract de munca pentru 4 ore cu salariul minim. Problema este ca din luna Iulie cand l-am anuntat ca sunt insarcinata, acesta nu mi-a modificat contractul. Acum va trebui sa intru in concediu de maternitate . Cum o sa mi se calculeze ? Avand in vedere ca brutul meu este 430 lei ? Imi da 85% din acesta ? In cazul in care va refuza plata, pe motiv ca trebuie sa ii recupereze de la stat ce metode de constrangere am ? Exista cumva vreun plafon minim acordat de stat pentru prenatal ? Multumesc
In luna Ian 2011 mamei mele i-a fost revizuita pensia , si i s-a modificat si gradul de invaliditate ( de la gr II la gr III ) . In cursul anului ea a incasat pensia care ii fusese stabilita pt gr II de invalid . Azi insa a primit prin posta decizia datata cu Feb 2011 in care se mentioneaza ca dreptul stabilit este de 510 lei de la 585 lei .
Spuneti-mi va rog ce se intampla acum . Trebuie sa restutuie banii ? II opreste casa de pensii esalonat ?
Ea nu a stiut ca i s-a modificat si suma , ci doar gradul..De ce a durat un an sa i se trimita acesta hartie ? E normal ?
buna ziua ,
la pensia de boala e ia in calcul vechimea , grupa si se calculeaza cumva si perioadele de concediu de maternitate sau doar la cea de varsta ?
Buna dimineata ,
Multumesc pentru raspuns .
Inainte de a face orice demers as vrea sa stiu de unde pot sa-mi dau seama daca apartamentul pe care eu urmeaza sa-l cumpar nu este ipotecat la banca sau eu stiu ...( daca este luat un credit de nevoi personale si casa este pusa garantie ? )
Se face vreo notare pe actele casei in momentul cand proprietarul o ipotecheaza ?
Ce inseamna CF ?
Pot trege la raspundere agentia imobiliara daca se face tranzactia prin agentie ?
Ajutati-ma si pe mine va rog cu pasii care sunt de urmat in cazul in care , eu impreuna cu sotul , persoane fizice , dorim sa vindem un apartament ( eu si sotul fiind proprietarii ) . Ca sa evit o tentativa de frauda , la ce ma indrumati sa fiu atenta ?
Acelasi lucru va rog sa imi spuneti daca se poate si pentru achizitionarea unuia nou .
( Am auzit cazuri in care un apartament a fost vandut catre mai multi cumparatori ) .
Cum se pot evita astfel de incidente ?
multumesc mult
iulia