avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Activitate GRIGORE V.Ioana

Activitate GRIGORE V.Ioana

Tata a platit o viata...si taxe si impozite (ca orice persoana care a reusit sa ajunga la pensie decent!) si a ajuns la pensia maxima de ~1.190 Ron .
Mama a fost casnica, are diabet insulino-dependent, a luat 2 ani o pensie de handicap de 230 Ron (care a fost redusa la 30Ron cand a devenit permanenta si nu am mai intocmit dosar de re-evaluare).
Deci in total ei ajung la 1.220 Ron !
Intrebare : Se mai aplica aceasta cota pensiei , daca ei sunt doi pe aceasta valoare, nu ar fi logic sa se imparta si sa nu treaca de fabuloasa bariera impusa ?
Ce acte ar trebui completate si unde trebuiesc depuse pentru a justifica acest lucru , in cazul in care este valabila supozitia mea ?
Pentru a contesta o pensie de handicap ce nu justifica suma redusa unde ar trebui sa depun actele?
Va multumesc frumos tuturor celor ce ma vor ajuta cu un sfat oricat de mic !
Răspuns la discuția ACHIZITIE DIRECTA ajutor !
Corect ! Ati interpretat bine !
Răspuns la discuția ACHIZITIE DIRECTA ajutor !
Conform art 19 din OU 34 modificata de OU 19/2009, valoarea achizitiei directe poate fi de 15000 euro.
Deci s-a decis marirea pragurilor pentru cumparare directa si pentru cerere de oferta pâna la care autoritatea contractanta poate achizitiona direct produse, la 15.000 euro pentru fiecare achizitie de produse si servicii si 15.000 euro pentru lucrari.
Se respecta acelasi cod CPV , si nu este absolut nici o problema (suma acestor achizitii directe - pe acelasi cod CPV sa nu depaseasca suma stabilita de lege !)
Răspuns la discuția garantie de participare
Este posibil numai in situatia in care compania respectiva va sustine financiar, oricine o poate face ca "finantator" , inclusiv bancile pot face asta, dar atasat va trebuiesc documentele care sa ii ateste eligibilitatea si acestei societati. Cel mai simplu va vireaza dvs.banii(asa cum a spus domnul de mai sus) si compania scoate garantie in numele strict care va reprezinta la licitatie.
Mult succes !
Răspuns la discuția licitatie
Orice caiet de sarcini incarcat in SEAP contine detalii si specificatii privind toata documentatia (orice alte desene si anexe ce nu se pot incarca : proiecte, detalii tehnice..etc) sub definitia : " proiectul va fi pus la dispozitie in urma solicitarilor scrise de catre participantii la licitatie in termenul stabilit prin caietul de sarcini." De asemenea este mentionat daca acest lucru se face gratuit sau contra unei sume ce se plateste in avans(pentru transmiterea documentatiei respective prin posta rapida) sau la casieria societatii achizitoare. Mult succes !