avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate MPAUL

Activitate MPAUL

Discuție A.J.P.I.S
Buna seara. Am primit o notificare de la A.J. P.I.S. in care se specifica ca as fi luat o suma de bani in luna decembrie 2010 (am nascut in luna august 2010) in timp ce eram in concediu crestere copil,bineinteles ca, stiind legea nu am luat salariu. Cand s-a trimis la ANAF declaratii de venit pe 6 luni,cei de la contabilitate m-au notat in decembrie cu venitul cumulat in iulie+august....cum demonstrez ca acea suma nu am luat-o in timp ce eram in ICC ,ci a fost declarata gresit in decembrie?
Va multumesc.
am primit adeverinta de la ANAF si am beneficiat de ICC.Va multumesc pentru raspunsuri.:D
Discuție COASIGURAT
Buna ziua.Sunt o mamica care primeste indemnizatia de crestere copil(600 ron/luna). As vrea sa stiu daca eu am dreptul la deducere,copilul fiind trecut in fisa sotului.Stiu ca legea spune ca cei care au venituri mai mici de 250 ron/luna beneficiaza de acest drept,dar nu stiu si in cazul in care mama beneficiaza de ICC. In cazul in care nu pot fi coasigurata la sanatate(prin deducere),atunci cum pot avea acces la serviciile medicale de stat? Va multumesc.
Stiu de adeverinta care se elibereaza de catre mandant,dar eu vroiam sa aflu cum pot scoate de la ANAF decizia de impunere pe anul asta ,ptr. ca cei de acolo spun ca nu se poate.
Atunci de ce o cere la dosar !
Buna seara!
La depunerea dosarului pentru indemnizatia de crestere a copilului mi s-a cerut decizia de impunere pe 2010.Precizez faptul ca am un contract de mandat si am primit doar decizia de impunere pe 2009.
Intrebarea mea este cum pot lua aceasta decizie pe anul acesta ,stiind ca eu va trebui sa depun decl 200 tocmai anul viitor?
Va multumesc.
Răspuns la discuția CONTRACT DE MANDAT
sunt presedinta unei asociatii de proprietari si in urma adunarii generale de anul trecut am contract de mandat cu remuneratie si nu stiu daca trebuie sa depun declaratia 205 la ANAF
Buna seara!Am contract de mandat pe termen determinat(2 ani)si as vrea sa stiu daca trebuie sa depun declaratia 205 (personal).Precizez faptul ca se opreste pe statul de plata doar cei 16%.Multumesc.
Buna seara! Am o nelamurire privind indemnizatia de crestere a copilului si poate ma ajuta cineva cu un raspuns.
Am contract de mandat din martie anul trecut la care mi se opreste pe statul de plata doar cei 16%. Acum sunt insarcinata si urmez sa nasc in august anul acesta si as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si daca da , mai trebuie sa platesc si CAS (retroactiv din urma).
Multumesc.