avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate Margareta Nicolae

Activitate Margareta Nicolae

As dori sa stiu daca odata cu suspendarea contractului de munca pentru concediul de cresterea copilului societatea are obligatia de a-mi returna garantia constituita?
As dori sa stiu daca in contractul colectiv s-a mai schimbat ceva legat de salariul mediu pe companie pentru nasterea copilului si compensarea cu 15% din brut pe perioada concediului de maternitate? Va multumesc!
Răspuns la discuția schimbarea salariului
Mi-au transmis actul astazi , urmand ca sa-si produca efectele incepand cu 01 iunie .
Legea invocata este nr.53/2003 art. 17(4) cu art. 41 (1 ).
Sunt insarcinata in 5 luni. am anuntat societatea despre acest fapt inca de la 4 saptamani. Astazi mi-au trimis un act aditional pentru modifcarea salariului. Nu voi semna acest act , dar vreau sa stiu daca pot sa-mi schimbe salariul fara ca eu sa-l semnez.
Răspuns la discuția contract colectiv de munca
Multumesc pentru raspuns! Chiar daca nu pot fi obligati pot seziza ITM-ul lunar si pana la urma poate incheie un contract colectiv.
Răspuns la discuția contract individual de munca
si daca nu sunt(angajatii)?
Nasoala lege! Angajatii doar si-au facut treaba . Nu exista nici o portita de scapare pentru ei.
S-au desfiintat posturile si au fost trimisi in somaj.
Acest lucru inseamna ca daca nu vor dori sa semneze contractele pe durata determinata , societatea va putea sa angajeze alti oameni pe acelasi posturi.
Răspuns la discuția contract colectiv de munca
Va multumesc pentru raspuns.
Dar daca acest contract colectiv nu exista se pote sesiza ITM-ul?
Este adevara ca orice societate care are un numar mai mare de angajati trebuie sa aiba si un contract colectiv de munca pe langa cel individual semnat cu fiecare angajat? Care este numarul minim de angajati pentru a interveni aceasta obligativitate? Acest contract nu ar trebui sa aiba si o anexa cu semnaturile angajatilor ?