avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Activitate gica70

Activitate gica70

Răspuns la discuția Incalcare drept
Va multumesc frumos.
Discuție Incalcare drept
Am inteles ca nu pot "sa-i trag la raspundere" pe cei din Comisia de solutionare contestatii decizii de pensionare pentru ca nu mi-au trimis un raspuns de 11 luni.
Intr-ucat eu am mai lucrat 1/2 an dupa data cu care este eliberata decizia de pensionare, la cererea mea de a-mi mari punctajul pentru acest stagiu nou, cei de la Casa teritoriala (Iasi) mi-au raspuns ca, pana nu vine dosarul de la acea Comisie, nu-mi pot recalcula punctajul.Intrebarile sunt: si eu cu ce sunt vinovat?; Oare Avocatul poporului m-ar ajuta?; As avea sanse mai mari, in acest caz (unde sunt si discriminat!) sa-mi rezolv problema?
Răspuns la discuția Spor mai deosebit
Va multumesc.
Am acivat ca electrician exploatare statii la IRE Timisoara 3 ani si o luna. Am aflat ca nu primesc nici-un fel de grupa dar cei care au actionat in justitie si au castigat au primit gr. 1. Ajutati-ma sa inteleg ce semnificatie are A0 (zero) in Cartea mea de munca unde la rubrica "Meseria sau functia si locul de munca cu conditii deosebite" scrie asa: "electrician expl. statii ctg. A04/B". Va multumesc.
Răspuns la discuția cesiune drept mostenire
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu ati inteles ca exista si ca este legal acest act juridic civil?
Reglementarea legala o gasiti in Codul Civil art. 1399 - art. 1401.
avocat Claudiu Lascoschi

Mutumesc pentru ca mi-ati raspuns... c-o intrebare..si sunteti avocat!
Răspuns la discuția Tulburare posesie
Multumesc, dar atunci cum se numeste aceasta...neregula?.
Se considera tulburare de posesie faptul ca vecinul a modificat un hol, in favoarea lui, bineinteles, fara acceptul celorlalti, considerat in planul constructiei ca fiind proprietate comuna, el avand 25 procente din suprafata totala a holului?. Deasemenea a indepartat izolatia termica a peretelui apartamentului propriu (alaturat cu casa scarilor vecinului, care scara era ingusta!) .
Răspuns la discuția cesiune drept mostenire
Multumesc tuturor.
Răspuns la discuția cesiune drept mostenire
av.antoanelageaman a scris:

Nu exista cesiunea dreptului de mostnire decat daca a fost dezbatuta succesiunea!in rest nu se intelege ce spuneti ce procura? ce apartament? consultati un avocat

Multumesc pt. raspuns si va rog sa ma ajutati in continuare. Ca sa fiu mai clar voi cita din Actul de dezmembrare si partaj voluntar "Aceasta constructie a fost dobandita de noi, copartajantii, astfel: de noi X si Y, prin mostenire de la defunctul Z, in baza certificatului de mostenitor nr.....,de noi, T si S, prin cumparare de la N, (mama baiatului T) in baza contractului de cesiune de drepturi succesorale autentificat sub nr...la acest birou notarial (unde lucreaza baiatul T!) iar de catre autoarea noastra prin mostenire de la defunctul...
In paranteze sunt comentariile mele.
Am intrebat-o pe sora-mea daca a semnat acel Contract de cesiune de drepturi succesorale si asa am aflat ca ea nici nu era in tara..si ca a semnat o procura de care am scris mai sus.
Este posibil ca o persoana care este inputernicita cu o Procura generala sa semneze ca vanzator si cumparator un Contract de cesiune cedare drept mosteniré? In acest mod sora-mea a fost deposedata de fiul sau de un apartament. Printre multe altele in procura fiul sau se obliga sa administreze si sa conserve avutul mamei. Ar avea vre-o sansa sa-si recupereze apartamentul in instanta? Multumesc.