avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate max-alex

Activitate max-alex


dar care e problema lui, nu mai are alta sursa de lumina naturala decat pe acolo? in cazul asta normal ar fi sa va ofere sa cumpere o bucata de balcon.

altfel, lasand la o parte ca nici nu are actele in regula, nu vad cum va poate obliga sa tineti geamul lui pe gratis - pana la urma chiar daca nu-l ziditi, lucru care ar putea necesita o autorizatie, puteti sa-l inchideti cu termopan, plastic sau ceva si nu mai are acces.
legile nu opereaza in vid - exista si alte reglementari cum ar fi libertatea de exprimare si lucrurile trebuie privite in context.

e si normal, altfel nu am mai vedea nicio stire cu nume si prenume, altfel pana nu semneaza de ex. SOV ca e de acord nu se poate da la stiri ca a fost arestat. sau vom afla ca "astazi a fost numit ... ca nou prim ministru in parlament. colegii nostri lucreaza acum sa obtina aprobarea acestuia ca sa ii putem da numele pe post"... ar fi interesant cum ar arata si stirile externe - tot fara nume si prenume, pana semneaza acceptul persoanele respective...

legea pentru protectia datelor personale incearca sa aduca o protectie privind manipularea bazelor de date personale de catre tot felul de operatori, care trebuie autorizati in acest sens de un oficiu specializat.

spre ex., firma de telefonie mobila are baze de date cu CNP-uri, nume, adresa, etc. Daca ei le-ar posta pe site - iata abonatii nostri cu datele complete de identitate! - s-ar putea cauza niste pagube sau un deranj acestora.

de aceea s-a introdus (sau mai bine zis s-a copiat din vest) obligativitatea obtinerii acordului persoanelor si exista niste proceduri de protectie a datelor care trebuie indeplinite, altfel nu se da autorizarea pentru prelucrare de date.
Răspuns la discuția tulburarea linistii publice
se dau amenzi destul de grase pentru tulburarea linistii dupa ora 22 - ciudat ca politia nu i-a amendat, li s-o fi facut mila de ei sau poate i-o fi prins intr-un moment de pauza sau erau politistii fara chef de munca.

mai sunati la sectie, poate e bine sa sunati si la alta politie alternativ - cea locala, de ex., poate vine un echipaj mai serios. luati numele politistilor care vin si discutati cu ei. sunt anumite perioade din luna cand politaii trebuie sa faca planul la amenzi si taxeaza tot ce misca.

daca chiar nu actioneaza sau respectivii isi continua practicile in ciuda amenzilor, mergeti pana la sectie si depuneti o plangere scrisa - si aia sunt obligati sa rezolve cumva - probabil o sa-i invite pana acolo pe respectivii sa discute cu frumosul si asta va fi destul.

pana sa ajungeti sa cereti daune pentru incalcare drept la proprietate, stres si alte motive pe care le puteti gasi, trebuie sa documentati mai bine cazul si sa vedeti de unde sa cereti aceste daune.

cu proprietarul nu aveti o cale de atac pana cand nu il notificati oficial privind abuzul venit de pe proprietatea lui - si e neclar daca asta se califica pentru ca pare o problema care tine mai degraba de locatar (insa e posibil teoretic ca si proprietarul sa aiba raspundere) - iar de la studenti probabil nu prea o sa aveti de unde sa luati daune, de obicei nu prea au venituri proprii.

o varianta simpla e sa-l notificati pe proprietar si sa-l amenintati cu proces si daca nu are chef de tribunale se va ocupa el de studentii respectivi - foarte probabil ca ei sa fie mai receptivi daca risca sa ajunga in strada.

iar daca nu, incercati totusi cu politiile - si va functiona pana la urma, depinde si cati bani au respectivii, chiar daca aia mituiesc politistii care vin sa constate si mai scapa de amenzi, tot ii costa ceva distractia ca si spagile astea tot bani sunt, si pana la urma vor renunta.

daca nu merge si nu merge, am vazut la cineva care are niste insi cam periculosi deasupra si n-are curaj sa-i reclame la politie, si-a pus un tavan fals cu un strat cred ca de burete sau vata minerala - inteleg ca functioneaza in majoritatea timpului - si daca chiar ajungeti la proces, pastrati facturile si il treceti la daune.
asta cu persoana publica se refera la calomnie si insulta - persoanele publice au mai putina protectie potrivit CEDO.

dar inteleg ca nu e valabil cazul dvs. - respectivul nu v-a acuzat in fals de infractiuni si poate nici nu sunteti persoana publica.

concluzia e ca daca doriti, sigur ca puteti achita o taxa de timbru si puteti da in judecata omul - fiecare are dreptul sa se adreseze instantei.

nu aveti insa nicio sansa reala de castig - asa ca veti plati si avocatul dvs si pe al lui si taxa de timbru si va veti pierde si timpul inutil prin tribunale si vreo 5 ani mai tarziu, cand sa va solutiona cazul, va veti intreba de ce ati facut asta si daca problema era relevanta.

treaba cu prelucrarea de date personale - nr. masinii, etc., se refera la altceva, nu la presa - ci la managementul si colectarea de informatii, baze de date comerciale sau necomerciale, etc.

insa e interesant daca a reconstituit numele persoanei dupa nr. masinii - putea sa greseasca si sa acuze o alta persoana (proprietarul) ca a facut accidentul, in loc de cel care ar fi fost la volan, ceea ce ar fi fost un caz de calomnie si s-ar fi lasat cu daune.

iar ca o nota privind procesele, chiar in cazuri in care exista baza legala - inainte sa dati in judecata pe cineva faceti o vizita pe la un tribunal, vedeti ce e pe acolo si pe urma va mai ganditi daca merita sa va inhamati la asa ceva.

e posibil sa merite, dar cand faceti calculul de cost/ beneficiu luati in calcul cateva sute de ore din viata dvs., asteptat pe holuri si in sali sa se judece zeci de procese inaintea dvs, nervi, plus banii aferenti.

eu n-as sfatui pe nimeni sa dea in judecata pe cineva daca nu e un caz absolut solid si/sau cu probabilitate mare de castig major.
pai depinde ce a scris despre dvs - insulta, calomnii, neadevaruri, etc? sau doar faptul ca pe strada cutare s-a intamplat un accident si dvs. l-ati cauzat?

cam ciudat ca s-a obosit sa dea atatea detalii, dar daca nu a scris prostii despre dvs. nu aveti motiv si nu inteleg pentru ce ati primi niste daune - exista libertatea de exprimare care e limitata doar de aceste probleme.

doar mentionarea numelui si a nr. masinii intr-un articol nu este nici insulta, nici calomnie, si nici prelucrare de date cu caracter personal - acolo e vorba de altceva.
Răspuns la discuția uzucapiune?
multumesc pentru raspunsuri.

terenul e in Bucuresti. a fost luat de la primarie ca lot ajutator, pentru gradina. unii vecini care au mai avut astfel de gradini si le-au luat in proprietate dar nu stiu cum au facut.

voi verifica actele sa vad ce detalii mai pot afla.
Discuție uzucapiune?
bunicii mei au avut un teren de 500 m in folosinta din 1944 (s-au platit impozite pe el, etc.), langa casa lor. ei au decedat in 1990, iar terenul este acum lucrat si ingradit de mostenitorii lor.

intrebarea e daca se poate folosi uzucapiunea in acest caz si daca da, cu ce sanse de succes? avand in vedere mafia imobiliara de prin primarii, exista posibilitatea ca familia sa-l piarda?