avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune?

bunicii mei au avut un teren de 500 m in folosinta din 1944 (s-au platit impozite pe el, etc.), langa casa lor. ei au decedat in 1990, iar terenul este acum lucrat si ingradit de mostenitorii lor.

intrebarea e daca se poate folosi uzucapiunea in acest caz si daca da, cu ce sanse de succes? avand in vedere mafia imobiliara de prin primarii, exista posibilitatea ca familia sa-l piarda?
Cel mai recent răspuns: max-alex , utilizator 11:33, 23 Martie 2010
probabilitatea e destul de redusa sa l piarda, dar e bine sa faceti actiune in uzucapiune sa fie totul OK.. in acest sens contactati un avocat specializat in astfel de probleme, deoarece e o actiune destul de complexa si nu oricine o rezolva cu sanse de succes..in ce localitate se afla terenul?
Puteti merge pe uzucapiune in anumite conditii; este important de stiut in primul rand de unde provine terenul cu pricina, in ce conditii a fost preluat de catre defuncti, cine figureaza in evidentele primariei cu aceasta sup. de teren...Sunt prea putine detalii in legatura su speta dvs.
multumesc pentru raspunsuri.

terenul e in Bucuresti. a fost luat de la primarie ca lot ajutator, pentru gradina. unii vecini care au mai avut astfel de gradini si le-au luat in proprietate dar nu stiu cum au facut.

voi verifica actele sa vad ce detalii mai pot afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire acte teren DaniRS DaniRS Buna ziua! Parintii nostri ingrijesc un teren in exteriorul casei in care locuiesc. Acesta are o suprafata de circa 250 mp. Actele de proprietate ale tatei ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)
Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)