avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire acte teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire acte teren

Buna ziua!

Parintii nostri ingrijesc un teren in exteriorul casei in care locuiesc. Acesta are o suprafata de circa 250 mp. Actele de proprietate ale tatei nu cuprind si acest teren, acesta functionand de aproximativ 50 de ani ca si gradina. NU are nici o iesire decat daca ar traversa interiorul curtii.
Intrebarea noastra este: in ce mod ar fi posibil ca tata sa-l cumpere? si ca acel teren sa fie parte din actele de drept pe care le are deja? a fost ingrijit de el dintotdeauna, dar nu este mentionat in nici un act.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: DaniRS , utilizator 18:26, 6 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa va interesati la primarie cine figureaza cu rol fiscal pentru acel teren. Ulterior va adresati judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla terenul cu o actiune prin care chemati in judecata pe cel care figureaza la primarie si solicitati instantei sa se constate indeplinit termenul de dobandire a terenului prin efectul uzucapiunii, adica l-ati stapanit mai mult de 30 de ani. Se va efectua o expertiza si va prezentati cu 2 martori cu care sa dovediti ca ati folosit acel teren 30 de ani.Daca nu figureaza nimeni la primarie cu rol fiscal, introduceti actiunea chiar impotria Primariei. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat specializat in dosare de uzucapiune
Domnilor avocati,
Va multumim pentru raspunsuri.
Din ceea ce am aflat si noi - se pare ca terenul se afla in proprietatea Primariei, din moment ce nimeni nu a cerut vreo explicatie despre acesta.
Vom lua legatura cu un avocat specializat in domeniul specificat de dvs.

Va vom tine la curent cu situatia descrisa,

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 50-60 de ani!? eleodorul eleodorul Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Proces uzucapiune popagabi popagabi buna seara, doresc sa deschid un proces de uzucapiune pe un teren vecin casei mele ce il ingrijesc de peste 30 de ani,si am nevoie de o informatie,si ... (vezi toată discuția)