avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate irina29

Activitate irina29

Eu l-am cautat pe proprietar inainte sa construiesc, sa-l intreb daca e ok cu el. Am dat anunt la ziar si tot tacamul.
Omul locuieste in America. L-am gasit intr-un final pe linkdin si i-am zis ca sunt noua vecina si daca are vreo obiectie.
Nu l-a interesat nimic. Acum, cam la 2 ani dupa poveste a aparut in Ro, si dupa ce a povestit cu ceva avocat, s-a hotarat el ca de fapt nu sunt bine impartite terenurile aici in sat.
Eu nu vreau nimic de la el, doar sa stiu in caz ca vrea sa-mi faca probleme, daca pot sa ii fac si eu lui....avand in vedere ca eu l-am cautat .....
Nu reusesc sa gasesc vreo lege care sa ma lamureasca cum se stabileste cine, cum si cat plateste dintr-un gard comun.
Daca 2 terenuri sunt lipite, ce zice legea? Se plateste jumate/jumate?
Terenul meu are laturi comune cu 3 vecini diferiti - pana acum eu am facut tot gardul pt toate 3 laturile.
Multumesc frumos !
Ok, inteleg. MUltumesc pt lamuriri.
Dar nu era, oare, de datoria ANAF-ului sa stie lucruruile astea de atunci, avand in vedere ca mi-a eliberat hartii cu venituri, in functie de care mi-a fost calculat CASS? Ca doar nu mi-am calculat singura suma de plata :)
Si oare cum au ajuns la 843 ron? pt ca 35 ron/luna ar fi ajuns la vreo 280 ron/per total.
Eu am inaintat o contestatie, cerand in primul rand, sa-mi explice cum au ajuns la suma ceruta.
Multumesc. Voi trimite maine contestatia prin posta si apoi sa vedem ce se va intampla. Toata aceasta problema mi se pare foarte complicata. Sa nu vrea nimeni dintre angajatii institutiei care imi cere banii, ANAF, sa ma lamureasca, mi se pare fantastic de abuziv.....
Buna ziua,
Am primit de la ANAF Constanta un plic ce contine 2 foi - una numita somatie si una titlu executoriu. Ambele ma anunta, foarte sumar, intr-un singur rand, ca am de plata contributii de asigurari de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si persoane care nu realizeaza venituri, suma de 843 RON.
Eu in anul 2010 - am fost salariata, pe perioada ianuarie-martie si apoi octombrie-decembrie. In calitate de salariat, am platit CASS. Pt lunile in care nu am fost salariata, casa de asigurari mi-a cerut hartii de la ANAF cu veniturile obtinute. Le-am prezentat si astfel mi-au calculat cat sa platesc pt perioada in care nu am fost salariata. Eu am avut venituri din chirii, suma lunara era foarte mica 100 ron/luna.
Nu inteleg de unde a aparut suma asta de plata.
Am incercat sa intreb la ANAF, eu insa acum am domiciliul in Cluj si cei de aici au zis sa intreb la ANAF Constanta. Am sunat acolo si mi-au zis ca nu imi dau informatii la telefon.
Am rugat-o pe mama sa mearga si i-au spus ca ei nu stiu si sa completeze o cerere, daca doreste detalii si ca ei vor raspunde in 30 de zile. Eu nu imi pot lua liber de la servicu si sa fac atatia km ca sa merg pana in Constanta si eventual sa mi se zica ca nu imi pot da alte detalii.
In hartiile primite ANAF-ul imi spune ca imi va pune poprire pe conturi in 15 zile, daca nu fac contestatie.
Nu stiu ce sa fac. Contestatia pot sa o fac eu sau trebuie inaintata de un avocat ?
Daca pot sa o fac eu, cum sa o formulez?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am o problema cu un magazin si un service care nu vor sa-mi schimbe un laptop pe garantie. OPC-ul nu a fost de ajutor, doar mi-a recomandat mie sa caut un organism tehnic neutru pt expertiza.
O prietena mi-a spus ca cel mai util ar fi sa fac o expertiza extrajudiciara cu un expert in calculatoare.
Oare este util sa fac acest lucru ? Si exista si o alta lista de experti in afara de cea pe care eu am gasit-o aici - [ link extern ]
Eu locuiec in Cluj si pe aceasta lista nu apare nici un expert judiciar cu specialitatea informatica, localizat in Cluj.
As aprecia cateva sfaturi si sugestii.
Va multumesc,
Irina
am observat ca s-a mai discutat dar eu am ramas tot nelamurita.

am un imobil pe care urmeaza sa-l vand. in urma efectuarii tranzactiei stiu ca trebuie sa platesc 2% ( imobilul e detinut de mai mult de 3 ani ) si apoi 1 % daca tranzactia depaseste nu mai stiu ce suma. mai exista si taxele catre notar.
in afara de taxele notariale si acel impot de 2% mai exista alte taxe ce ar putea reveni vanzatorului ?

eu nu sunt angajata cu contract de munca ci am un contract de colaborare in baza unui pfa ( pfa -ul nu tin de vanzari de imobile ci e pe domeniul medical ). anul acesta am avut 2 luni in care nu am fost angajata si nu am avut nici pfa si am platit cas-ul din mana dupa cum mi-au calculat cei de la cas.
exista vreo posibilitate sa ma trezesc cu o suma de plata catre CAS in urma vanzarii imobilului ?
Răspuns la discuția contract part time
asta insemnand propiu zis ca eu voi cotiza la stat de 2 ori pt pensie, cas si somaj ?
daca deja am un contract cu norma intreaga, angajatorul care imi ofera un contract partial de munca mai trebuie sa plateasca ceva la stat? si daca da, ce?
nu, cred ca voi lucra mai putin si nu neaparat in fiecare zi.