avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate CristinaCIC

Activitate CristinaCIC

Multumesc mult tuturor pentru raspunsuri.
Cristina
Buna ziua
Daca intr-un bloc se sparge o teava comuna si instalatorul (mai mult sau mai putin competent) adus de administrator sparge peretele de la baie/bucatarie (indiferent daca se dovedeste ulterior ca era sau nu era necesar), in sarcina cui ramane repararea peretelui: a administratiei sau a ta, proprietar, ramai cu gaura in perete si te descurci cum poti sa o repari?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc sa nu aveti gauri in pereti.
Cristina
Multumesc foarte mult.
Multumesc pentru raspunsuri. Pentru moment am cosul daramat si tabla de la acoperis stricata. Imi este teama ca un proces ar dura prea mult si radacinile pot strica zidul casei. Ce as putea face acum, zilele astea sa il determin sa indeparteze pomii cu tot cu radacini? Chiar daca taie pomii, radacinie astea raman la fel de periculoase.
Exista vreo lege care sa ii interzica sa puna pomi la o distanta mai mica de nu stiu cati metri de casa vecinului? chiar daca acesti pomi au crescut singuri, asa cum se intampla in terenuri parasite.
Buna ziua.
Am un vecin care acum locuieste in alt judet, casa lui e nelocuita, dar mai trece pe aici. In curtea lui, foarte aproape de zidul casei mele au crescut multi pomi mult mai inalti decat casa mea, otetari falsi cu viteza de crestere fff mare. Iarna trecuta mi-au daramat cosul de pe casa. Dupa un timp, cineva a impins cosul in jos, pe acoperisul casei mele - ar fi omorat pe cineva daca ii cadea in cap. Acum, in primavara am rugat un prieten sa se urce pe casa. Mi-a zis ca e tabla de pe casa indoita; a taiat ramurile care erau deasupra casei mele, dar mi-a spus ca radacinile pomilor intra sub casa. Ce ma sfatuiti sa fac, in conditiile in care vecinul nu imi raspunde la telefon nici la mesajele pe e-mail. Mai demult, cand l-am intalnit si l-am rugat sa nu imi strice casa, in legatura cu o magazie lipita de casa mea, mi-a zis sa nu il mai deranjez.
Va multumesc anticipat pentru ajutor,
Cristina
Multumesc.
Buna ziua
Cer un sfat: cat timp e bine sa pastrez facturile (telefon, lumina etc) si chitantele de plata?
Multumesc anticipat
Cristina
Buna ziua
Stiu ca pentru calcularea punctajului de pensie pentru o luna se imparte venitul brut realizat in acea luna la salariul mediu national, calculat si comunicat de INS dupa data de 25 sau 27 (nu imi amintesc bine) a lunii urmatoare.
Ce se intampla cu acest salariu mediu, daca dupa un an, doi sau mai multi, in urma unor procese, tribunalul modifica salarii vechi, implicit si realizarile brute din acele perioade?
Va multumesc anticipat
Cristina
Aveti perfecta dreptate, nu aveti nicio obligatie.

Cer iertare ca v-am deranjat.
Va multumesc pentru raspuns, dar aveam nevoie de un raspuns concret, nu de extrase din legi. Fiica mea nu vrea sa lupte pentru drepturile ei, ii este rusine sa vorbeasca.

A fost angajata cateva luni. Nu i s-a dat copie dupa contractul de munca, nu i s-a cerut control medical desi lucra la calculator, angajarea s-a facut dupa cateva zile dupa ce a inceput sa lucreze (a intrebat-o daca se supara ca se pierd cateva zile, iar ea ... nu s-a suparat), nu a primit o hartie de desfacere a contractului de munca, iar acum in ianuarie nu i-a platit salariul pentru jumatate de luna lucrata in decembrie.

Unde as putea sa aflu daca patronii i-au platit contributiile?

In prezent traim din pensia mea. Va rog mult, dati-mi un sfat.