avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate paizsmaria

Activitate paizsmaria

Buna ziua,tatal meu a decedat si am mostenit partea lui de avere(ap.cu 3 camere/jumatate)Am facut succesiunea si platesc jumatate de impozit pe ap.Am pensie (recent calculata cu punctul nou de pensii)1699 lei.Am dretul la ajutorul de incalzire de 1400 lei?Multumesc
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati,pana la ce varsta trebuie sa se prezinte la comisia de experiza medicala la pensia de boala?
Buna ziua
Am domiciliul stabil in Ungaria,dar am lucrat 11 ani in Romania.In 20080am fost pensionata de boala in Ungaria,suferind de boli endocrinologice si cardiace nevindecabile(rezultatele analizelor din an in an sant mai proaste)In fiecare an am trimis analizele medicale la CJP Sibiu unde apartinea Gaz Metan Sighisoara,unde am lucrat.In 2014 februarie am primit o decizie conf.art.113 alin.1,lit.c ca m-i se sisteaza pensia de boala(nu mi s-a mai trimis pensia).Dupa 3 luni am primit inca o decizie ,in urma careia sant obligata sa platesc drepturile necuvenite intre 01/01/2012 si 28/02/2014 si sa ma adresez Tribunalului Sibiu.De atunci o gramada de adrese trimise de mine la CC de Contestatii CNPP,la CJP Sibiu si INEMRCM Bucuresti.Nu s-a rezolvat nimic,doar ca in urma convorbirii telefonice cu CJP Sibiu din decembrie 2014 au trimis la casa de pensii din Budapesta o adresa ca nu mai sant pensionara in Romania(ceea ce ei nu au stiut) si sa solicit pensionarea mea din nou.La intrebarea mea ,cum ca retroactiv de ce nu mai primesc pensia ,mi-au spus ca trebuia sa solicit inca de la primirea primei decizii(febr.2014)o alta cerere de pensionare cu analizele medicale atasate.Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac,cum pot recupera pensia pentru anul 2014,fiindca neintelegere s-a facut din vina unor functionari publici,care din senin,fara a mentiona ca rezultatul analizelor mele "nu corespund"criteriilor de pensionare in Romania sau alt motiv intemeiat din cauza careia mi-au suspendat pensia.
Daca se poate solutiona favorabil va rog sa ma ajutati(contracost),ce rezolva sora mea din Romania.
Va multumesc anticipat.
paizsmaria a scris:

Buna ziua,Sora mea este pensionata de boala atat in Ungaria cat si in Romania.Ea are domiciliul in Ungaria din anul 1987.Este pensionata de boala din anul 2008.Pana in februarie 2014 a primit pensia de boala si din Romania.Atunci a primit o Decizie ca i-se sisteza pensia si are drept de contestatie,ce a si facut .Acum a primit o alta Decizie in care i se aduce la cunostinta ca "plata necuvenita a fost generata de neincadrarea in grad de invaliditate conf.art.78/2/c si 78/3 din Legea 263/2010 si art.113/1/c din Legea 263/2010.A trimis toate analizele medicale recente cu contestatia,rezultatele fiind cu mult mai proaste decat cele anterioare.In ultima Decizie scrie ca se poate contesta la tribunalul din raza domiciliului(Budapesta).Oare avocatii de acolo cunosc legile noastre de pensii?
Va rog sa-mi transmiteti ce se poate face?unde se trimite contestatia?Ca de nu,vor sa recupereze 8448 lei si e o suma enorma.
Va multumesc

A fost publicata Legea 125/2014 in M.O.700/24.09.2014 si ce acte trebuiesc depuse pentru a primi retroactiv pensia de boala,care a foat sistata din februarie 2014.
Va rog sa-mi raspundeti
Buna ziua,Sora mea este pensionata de boala atat in Ungaria cat si in Romania.Ea are domiciliul in Ungaria din anul 1987.Este pensionata de boala din anul 2008.Pana in februarie 2014 a primit pensia de boala si din Romania.Atunci a primit o Decizie ca i-se sisteza pensia si are drept de contestatie,ce a si facut .Acum a primit o alta Decizie in care i se aduce la cunostinta ca "plata necuvenita a fost generata de neincadrarea in grad de invaliditate conf.art.78/2/c si 78/3 din Legea 263/2010 si art.113/1/c din Legea 263/2010.A trimis toate analizele medicale recente cu contestatia,rezultatele fiind cu mult mai proaste decat cele anterioare.In ultima Decizie scrie ca se poate contesta la tribunalul din raza domiciliului(Budapesta).Oare avocatii de acolo cunosc legile noastre de pensii?
Va rog sa-mi transmiteti ce se poate face?unde se trimite contestatia?Ca de nu,vor sa recupereze 8448 lei si e o suma enorma.
Va multumesc
O cunostinta are o pensie de batranete peste 1000 lei si dupa Legea 309 primeste inca o suma de bani.Legal ce i-se retine?CAS si Impozit?Si ce Lege prevede aceste retineri?
Discuție drept de munca
Am 57 ani si sant pensionata de boala fara revizuire.As vrea sa stiu daca am drept de munca_