paizsmaria a scris:
Buna ziua,Sora mea este pensionata de boala atat in Ungaria cat si in Romania.Ea are domiciliul in Ungaria din anul 1987.Este pensionata de boala din anul 2008.Pana in februarie 2014 a primit pensia de boala si din Romania.Atunci a primit o Decizie ca i-se sisteza pensia si are drept de contestatie,ce a si facut .Acum a primit o alta Decizie in care i se aduce la cunostinta ca "plata necuvenita a fost generata de neincadrarea in grad de invaliditate conf.art.78/2/c si 78/3 din Legea 263/2010 si art.113/1/c din Legea 263/2010.A trimis toate analizele medicale recente cu contestatia,rezultatele fiind cu mult mai proaste decat cele anterioare.In ultima Decizie scrie ca se poate contesta la tribunalul din raza domiciliului(Budapesta).Oare avocatii de acolo cunosc legile noastre de pensii?
Va rog sa-mi transmiteti ce se poate face?unde se trimite contestatia?Ca de nu,vor sa recupereze 8448 lei si e o suma enorma.
Va multumesc
A fost publicata Legea 125/2014 in M.O.700/24.09.2014 si ce acte trebuiesc depuse pentru a primi retroactiv pensia de boala,care a foat sistata din februarie 2014.
Va rog sa-mi raspundeti